Šport
24 ogledov

Montreal na derbiju osmešili Ottawo

Ryan White Brian Lee
1/11
Žurnal24 main
Kanadski ljubitelji hokeja so v ligi NHL spet prišli na svoj račun, ko sta se v Ottawi spopadla Senators in Canadiens. Derbi je ostal le na papirju, saj so gostje povsem ponižali svoje rojake (1:7).

Hokejisti Montreal Canadiens so mrežo zatresli s kar dvema od svojih prvih treh strelov, tudi do konca tekme pa niso pokazali niti trohice milosti za Ottawo Senators, ki tonejo hitreje kot kanadske ledene gore. Canadiens so zdaj zmagali, na zadnjih desetih tekmah so vpisali kar sedem zmag, medtem ko je bil petkov poraz za senatorje že peti zaporedni.

Dva gola je prispeval Čeh Tomas Plekanec, svoje pa sta dodala še Max Pacioretty in Andrej Kosticin. Scott Gomez je "namestil" dva zadetka svoje ekipe. Po zadetkih Pelekanca in Benoit Pouliota je Chris Kelly sicer vrnil nekaj nasmeha na ustnice domačih navijačev, a sta Brian Gionta in Pacioretty že na začetku druge tretjine spet šokirala domače občinstvo. To je bil tudi konec vratarske izmene za Mika Brodeurja, ki ga je trener potegnil na klop do konca tekme. Nič čudnega, da je z legendarnim Martinom Brodeurjem, vratarjem New Jersey Devils, le v "daljnem sorodstvu" ...

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : New York Islanders 2:5
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 1:2*
* - po kazenskih strelih
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 1:7
Calgary Flames : Dallas Stars 7:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.