Šport
11 ogledov

Montreal na vrhu izenačen z Racmani

carey price montreal canadiens EPA
Hokejisti Montreala so se z zmago nad Carolino s 4:0 znova prebili na vrh severnoameriške lige NHL, točkovno so izenačeni z Anaheimom.

"Vsi štirje napadi so nocoj res dobro igrali, česar ne morem trditi za prejšnje tekme. Lepo je, da celotno moštvo pokaže tak trud, tudi vratar je, kot vedno, branil dobro. Če si želimo priti daleč v končnici, potem morajo zadevati vse štiri napadalne linije. Druge poti ni," je po tekmi ameriškim medijem povedal Dale Weise.

St. Louis, druga najboljša ekipa zahodne konference, je po kazenskih strelih z 1:2 izgubil v Winnipegu, Andrew Ladd je zadel odločilni strel. Ottawa je doma s 6:4 odpravila osmouvrščeno moštvo vzhoda Boston in se mu približala na zgolj dve točki zaostanka. Kyle Turris je pri domačih prispeval dva gola in podajo, pri gostih pa je dvakrat zadel prav v Ottawi rojeni Ryan Spooner.

Odpisani Toronto je doma z 1:4 klonil proti San Joseju, Florida pa je s 3:1 odpravila sedmouvrščenega na vzhodu Detroit. Pri Floridi je 43-letni Čeh Jaromir Jagr prispeval podajo in gol, njegov 718. v ligi NHL, s čimer se je prebil na peto mesto večne lestvice. Prehitel je Phila Esposita.

Minnesota je doma izgubila proti Washingtonu z 2:3, Aleksander Ovečkin je za goste, šeste na vzhodu, zadel dvakrat, peta ekipa vzhodne konference Pittsburgh pa je brez Jevgenija Malkina in Patrica Hornqvista (skupaj sta v sezoni prispevala 51 golov in 62 podaj) izgubila v Dallasu z 1:2.

Calgary je s 4:1 odpravil Philadelphio, novinec Johnny Gaudreau je prispeval gol in dve podaji ter se zavihtel na vrh najboljših strelcev med novinci. Šestouvrščena ekipa zahodne konference Vancouver je doma z 2:6 klonila pred Columbusom, junak tekme z dvema goloma in podajo je bil 20-letni novinec Marko Dano, hokejist, rojen v Železnem v Avstriji, sicer pa slovaški reprezentant.

Prav tako je doma kljub paru zadetkov Oliverja Ekman-Larssona izgubila tudi Arizona, s 5:2 jo je odpravil Colorado.

Liga NHL, izidi:

Ottawa Senators : Boston Bruins 6:4
Toronto Maple Leafs : San Jose Sharks 1:4
Montreal Canadiens : Carolina Hurricanes 4:0
Florida Panthers : Detroit Red Wings 3:1
Minnesota Wild : Washington Capitals 2:3
Winnipeg Jets : St. Louis Blues 2:1*
Dallas Stars : Pittsburgh Penguins 2:1
Calgary Flames : Philadelphia Flyers 4:1
Vancouver Canucks : Columbus Blue Jackets 2:6
Arizona Coyotes : Colorado Avalanche 2:5

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.