Šport
41 ogledov

Montreal potrebuje le še eno zmago

carey price montreal canadiens EPA
Hokejisti Montreala so le še zmago oddaljeni od polfinala vzhodne konference hokejske lige NHL.

Ponoči so v Ottawi premagali moštvo Senators po podaljšku z 2:1 in povedli s 3:0 v zmagah. Junak tekme je bil Dale Weise, ki je zadel v deveti minuti dodatnega igralnega časa.

Weise je že v zadnji tretjini, dobrih šest minut pred koncem, poskrbel za izenačenje, pred tem pa je domače v 12. minuti v vodstvo popeljal Clarke MacArthur. Blestela sta tudi oba vratarja. Craig Anderson je za Ottawo zbral kar 36 obramb, Carey Price na nasprotni strani pa 26. Ottawa je bila v nekaterih napadih zelo blizu zadetku in le Price je preprečil, da gostitelji niso dosegli še kakšnega gola in znižali zaostanka v zmagah. Četrta, morda že odločilna, tekma bo na sporedu v sredo.

"Na teh tekmah sem imel kar nekaj dobrih priložnosti, a mi pred tem ni uspelo zadeti. Večkrat smo prihajali v napad z dvema napadalcema proti enemu branilcu, pa grešili in zadevali vratnice. Danes se je odprlo. A smo imeli tudi kanček sreče, saj je Ottawa igrala res neverjeten hokej in vesel sem, da smo našli pot do zmage," je po tekmi povedal Weise.

Z enakim izidom in podaljškom se je končala tudi druga današnja tekma na vzhodu, v kateri so New York Islanders ugnali Washington Capitals ter povedli z 2:1 v zmagah. Tekmo je po vsega 15 sekundah podaljška odločil John Tavares. Pred tem je za domače zadel Kyle Okposo, v zadnji tretjini je poravnal Nicklas Backstrom. New York je bil na tekmi celo bistveno nevarnejši, saj je dobil razmerje strelov proti vratom s 34:22 in bil na koncu nagrajen.

Na zahodu so Chicago Blackhawks ugnali Nashville Predators s 4:2, Calgary Flames pa v drugem kanadskem dvoboju večera Vancouver Canucks prav tako s 4:2. Obe zmagovalni ekipi vodita z 2:1 v zmagah.

Tekma v Chicagu je bila odločena v drugi tretjini. Jonathan Toews za domače in Matthias Eckholm za goste sta v uvodni minuti drugega dela v vsega 22 sekundah zadela vsak na eni strani in poskrbela za 2:2. Dve minuti in pol kasneje je Brandon Saad domačim zagotovil vodstvo. V 43. minuti je končni izid postavil Brent Seabrook.

V Calgaryju pa so gledalci čakali na odločitev do zadnje tretjine. Sam Bennet je v 43. minuti poskrbel za 3:1, v 55. je Sean Monahan ob igralcu več na ledu povišal na 4:1 in potrdil zmago. Jannick Hansen je dobri dve minuti pred koncem poraz gostov omilil.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

New York Islanders : Washington Capitals 2:1* /2:1/
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 1:2* /0:3/

Zahodna konferenca:

Chicago Blackhawks : Nashville Predators 4:2 /2:1/
Calgary Flames : Vancouver Canucks 4:2 /2:1/

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.