Šport
21 ogledov

Montreal se drži na nitki: druga zmaga

carey price montreal canadiens EPA
Hokejisti Montreal Canadiens so v drugem krogu končnice severnoameriške lige NHL doma premagali Tampa Bay Lightnins z 2:1 in na vzhodnem delu izid v zmagah zmanjšali na 2:3.

Pierre-Alexandre Parenteau je ob koncu šestnajste minute zadnje tretjine dosegel zadnji gol, s katerim je ohranil upanje, da lahko s soigralci letos še osvoji Stanleyjev pokal. "Ponovno smo zadeli veliko vratnic, tudi pri zadnjem golu, vendar je šel tedaj plošček v mrežo. Nizali smo veliko priložnosti, na koncu pa vendarle tesno zmagali," je menil vratar Montreala Carey Price (24 obramb), ki je bil za Parenteaujem izbran za drugega najboljšega igralca srečanja, tretji pa je bil njegov kolega na drugi strani Ben Bishop (26 obramb).

"Vratarja sem skušal presenetiti z nenadnim strelom, instinktivno sem sprožil in mislim, da ploščka ni videl," je odločilni strel pospremil Parenteau. Domači so sicer dolgo vodili, saj je Devante Smith-Pelly svoj prvi gol v letošnji končnici zadel v deseti minuti prve tretjine, kapetan gostov Steven Stamkos pa je izenačil v deseti minuti zadnje tretjine.

Montreal je proti ekipi Ottawa Senators vodila že s 3:0 v prvem krogu, preden se je v nadaljevanje prebil po šesti tekmi. Tokrat je v obrnjenem položaju in bo na šesti tekmi skušal izid izenačiti in izsiliti sedmo tekmo. Če bi jim uspelo zmagati tudi tedaj, bi postali šele peta ekipa v zgodovini lige, ki bi se v nadaljevanje prebila po zaostanku z 0:3.

Leta 1942 je to uspelo igralcem Toronto Maple Leafs v finalu proti Detroit Red Wings, leta 1975 v četrtfinalu New York Islanders proti Pittsburgh Penguins, v istem delu tekmovanja tudi Philadelphii Flyers proti Boston Bruins leta 2010 in štiri leta pozneje kasnejšim prvakom Los Angeles Kings proti San Jose Sharks v prvem krogu.

Liga NHL, konferenčni polfinale:

Vzhod:

Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightnins 2:1 /2:3/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.