Šport
18 ogledov

Montreal z zmago v Calgaryju utrdil vodstvo

Devante Smith-Pelly, Brian Flynn, Torrey Mitchell, Montreal Canadiens Profimedias
Ekipa Montreal Canadiens je v severnoameriški hokejski ligi na gostovanju s 6:2 ugnala Calgary Flames in se utrdila v vodstvu lige. Ima štiri točke prednosti pred tokrat prostim Dallasom in igralci New York Rangers, ki so Toronto Maple Leafs premagali s 3:1.

V Calgaryju je Dale Weise prvič v karieri dosegel "hat trick", Paul Byron je dodal po en gol in podajo, preostala strelca za vodilno ekipo lige pa sta bila Nathan Beaulieu in Devante Smith-Pelly. Kanadski novinec v vrstah gostov Mike Condon je ubranil 30 strelov. Premagala sta ga Jiri Hudler in Josh Jooris. Calgary je na zadnjih devetih tekmah le enkrat zmagal.

V New Yorku je tri zadetke, prav tako prvič v karieri, dosegel Mats Zuccarello. To mu je uspelo po štirih strelih, ki jih je sprožil na vrata gostov. Sedmi gol, s katerim je najboljši strelec ekipe, je dosegel v zadnji minuti, ko je zadel prazno mrežo. Igralci Rangers so v svojem Gardnu zmagali četrtič zapored, pri tem pa so tekmece nadigrali s 15:3 v golih. Vratar domačih Henrik Lundqvist je tokrat zbral 24 obramb.

V noči na soboto je bilo v svernoameriški hokejski ligi NHL odigranih še sedem tekem. Ekipa Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo spet igrala v noči na nedeljo po slovenskem času, njen tekmec pa bo moštvo Nashville Predators, ki je v prejšnji sezoni izgubilo tri medsebojne tekme, vse tri le z golom razlike. Od tega se je ena tekma končala po podaljšku, ki ga je odločil obrambni igralec Roman Josi, druga pa po kazenskih strelih, ko je bil uspešen James Neal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.