Šport
18 ogledov

Moore zablestel v polnem sijaju

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Medtem ko se svetovna poker scena počasi spet seli iz Londona in se vrača nazaj domov, se je odvijala že nova postaja turneje WSOP-Circuit.

Slednja je tokrat obiskala Indiano, kjer je igralnica Horseshoe gostila njihovo prvenstvo, katerega vrhunec je bil zagotovo Glavni turnir, na katerem je na koncu slavil Charles "Woody" Moore, ki je blizu zmagi, sicer prišel že na prejšnjem turnirju.

Na turnirju s prijavnino 1.600$ je sicer nastopilo kar 289 tekmovalcev, med katerimi je bilo tudi nekaj velikih imen, kot so T.J. Cloutier, Lee Childs, Mark Kroon, Mark Smith (4 prstani), Dwyte Pilgrim (3 prstani) in Maurice Hawkins (3 prstani). Kljub velikemu številu nastopajočih, pa sta bila pravzaprav potrebna le 2 dneva igre, da smo dobili finalno mizo tega turnirja, na katero je z največ žetoni, prišel prav kasnejši zmagovalec Charles Moore.

Slednji se ni prav nič obotavljal in je že kmalu po začetku finalne mize, začel pritiskati na nasprotnike in se je enega od njih prav kmalu tudi že rešil. Po odigranih le nekaj igrah je namreč Joel Merwick vse svoje poslednje žetone spravil v igro z {9-Spades}{9-Hearts}, Moore pa je njegovo stavo izenačil z {J-Spades}{J-Hearts}. Skupne karte so Merwicku sprva sicer resda izpolnile željo in mu naklonile tris devetk, a kaj ko je nato river, za konec, prinesel še {J-Clubs} in tehtnico prevesil na "Woodyevo" stran, kar je bilo za Merwicka usodno (9. mesto – 9.163 $).

Naslednji je izpadel 28-letni Jorge Solorzano, ki se je v svoji zadnji igri, z {A-Diamonds}{4-Diamonds}, zaletel v {A-Spades}{J-Spades}, ki ju je v rokah držal John Alfera. Skupne karte so nato zgrešile oba igralca, kar je bila voda na mlin Alfere, ki je tako Solorzana poslal med gledalce (8. mesto – 11.486 $).

Le nekaj minut kasneje, je Alfera na flopu {10-Diamonds}{9-Hearts}{3-Spades} v igro spravil 250.000 žetonov, John Holder je oznanil svoj all-in, Alfera pa ga je z {A-Spades}{A-Hearts} nemudoma izenačil. A tokrat asi niso bili tako močni, kot si je predstavljal Alfera, saj mu je nasprotnik pokazal {9-Clubs}{9-Diamonds} za tris devetk, kar je bilo na koncu tudi dovolj za zmago in Alferino izločitev (7. mesto – 14.615 $).

Na 6. mestu (18.885$) je turnir končal Brian McKain, ki je vse svoje upe polagal na {A-Spades}{10-Diamonds}, a na koncu ni mogel premagati para kraljic ({Q-Clubs}{Q-Diamonds}), ki ga je v rokah držal Charles Moore. Slednji je s skupnimi kartami {J-Hearts}{10-Clubs}{8-Hearts}{9-Diamonds}{5-Clubs} nato sestavil celo lestvico in gladko izločil še enega nasprotnika.

Kris Bradshaw je na finalno mizo prišel z zelo malo žetoni, a se je nato dolgo časa komajda držal nad vodo, preden se je bil tudi on primoran posloviti od zbrane druščine (5. mesto – 27.782$). Bradshaw je na koncu zarinil z {10-Diamonds}{9-Diamonds}, a pri tem izbral nepravi čas za to pogumno dejanje, saj je na drugi strani mize, Kevin Calenzo v rokah zagledal {J-Hearts}{J-Spades} in njegovo stavo seveda ekspresno izenačil. Skupne karte Krisu niso bile v pomoč in tako so v igri za naslov, preostali le še 4 tekmovalci.

Kmalu zatem se je poslovil še Mike Foster, potem ko je s {K-Spades}{Q-Clubs} »nasedel« Moore-ovemu višanju in je oznanil svoj all-in, ki ga je kasnejši zmagovalec, s svojim parom osmic, po krajšem premisleku, klical. Še enkrat več, skupne karte niso spremenile razmerja moči za mizo, kar je bilo za Fosterja na žalost usodno (4. mesto – 33.043 $).

Po tej izločitvi, so si preostali 3 igralci privoščili daljši odmor, v katerem so se tudi dogovorili za razdelitev preostalega nagradnega sklada. Zaradi velike izenačenosti, so dosegli konsenz, da vsak od njih kar takoj v žep »pobaše« po 62.000$, a da vseeno nadaljujejo z igro, saj zmagovalcu pripadeta še prstan in pa dodatnih 14.390$, drugo uvrščenemu pa dodatnih 5.000$.

Prvi je iz boja za to dodatno nagrado nato izpadel John Holder (3. mesto), ki je v svoji zadnji igri zarinil s {K-Spades}{10-Spades}, Moore pa je njegovo stavo izenačil z {2-Hearts}{2-Diamonds}! Slednji je očitno natanko vedel kaj dela, saj so skupne karte, tako kot že tolikokrat prej, tudi v tej igri, povsem zgrešile oba igralca, kar je pomenilo, da se bosta za zmago udarila Moore in pa Calenzo.

Heads-up dvoboj med Charlesom Moore-om in Kevinom Calenzo pa je bil kljub veliki prednosti prvega, vse prej kot kratek, saj sta se fanta dajala več kot 3 ure, preden smo vendarle dobili zmagovalca tega turnirja.

V zadnji igri večera je Moore z {J-Hearts}{J-Diamonds} poskušal poceni pogledat flop, kar pa mu je preprečil Calenza, ki je z {A-Clubs}{K-Hearts} povišal na 285.000 žetonov. Moore je to vzel kot izziv in je kaj kmalu tudi sam segel po žetonih in letvico celo dvignil na 400.000 žetonov, preden je njegov nasprotnik oznanil svoj all-in.

"Woody" se ni obotavljal in je izenačil njegovo stavo ter nato z veseljem spremljal, kako so na mizi, ena za drugo, pristajale skupne karte {10-Clubs}{7-Clubs}{2-Spades}{10-Hearts}{Q-Clubs}, ki niso spremenile razmerja moči za mizo in so mu tako prinesle zmago na turnirju, njegov prvi šampionski prstan, vstopnico za turnir WSOP-C National Championship in 76.390 $. Kljub odličnim predstavam na finalki, pa se je moral Calenza na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 67.000 $ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.