Šport
16 ogledov

"Morda jih presenetimo na naslednjih OI''

Berglund Sabolič Slovenija Švedska četrtfinale Soči olimpijske igre EPA
Med člani olimpijske delegacije, ki je okrog pol enih zjutraj priletela na Brnik, so bili tudi slovenski hokejisti, ki so z uvrstitvijo v četrtfinale presenetili hokejske poznavalce.

"Občutki so super. Dosegli smo več, kot smo pričakovali pred začetkom olimpijskega turnirja. V zadnji tekmi smo poskušali presenetiti tudi Švede, vendar so bili ti preprosto premočni, do izraza pa je prišla tudi naša utrujenost. Bili smo blizu, a nam ni uspelo. Mogoče pa jih presenetimo na naslednjih olimpijskih igrah," je prve misli po izstopu z letala strnil hokejist Robert Sabolič, ki se je tako kot preostali člani olimpijske ekspedicije, ki se je sinoči vrnila iz Sočija, sprehodil skozi špalir navijačev.

Nepozabni zmagi proti Slovaški in Avstriji

Hokejisti so navdušili slovensko športno javnost, navijači pa so jih pozdravili z znamenitim ruskim vzklikom "šajbu, šajbu!". Sabolič je dejal, da je z doseženim zadovoljen: "Vedeli smo, da bo zelo težko, saj so vse reprezentance zbrale svoje najboljše hokejiste. Kljub temu smo dokazali, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi. Zmagi proti Slovaški in Avstriji sta nepozabni, pa tudi tekem proti Rusiji, ZDA in Švedski se bomo z veseljem spominjali."

Ponovno so svojo kakovost dokazali člani drugega napada, saj so bili tako Sabolič kot Žiga Jeglič in Rok Tičar vseskozi nevarni za nasprotnikova vrata: "Še enkrat smo potrdili, da lahko uspešno igramo tudi proti najkakovostnejšim reprezentancam. Iz turnirja v turnirja napredujemo in menim, da smo dozoreli za igranje na najvišji ravni."

Občudoval Ovečkina in Crosbyja

In kako je jeseniški mladenič doživel olimpijsko dogajanje zunaj ledene ploskve? "Vse skupaj je bilo enkratno. Nekatere velemojstre hokeja sem kot otrok občudoval prek televizijskih ekranov, sedaj pa sem se kar naenkrat znašel z njimi na ledu in v skupnih prostorih v olimpijski vasi. Najbolj me navdušuje hokejsko dogajanje, zato sem si najbolj zapomnil Ovečkina, Crosbyja in ostale hokejske zvezdnike. Družili smo se tudi z ostalimi slovenskimi športniki in vzdušje v slovenskem taboru je bilo izjemno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.