Šport
20 ogledov

Morgenstern zmagal še na peti tekmi

thomas morgenstern plastika 2011 EPA
Thomas Morgenstern je na plastiki neustavljiv. Po Wisli, Szczyrku, Zakopanah in Hinterzartnu je zmagal še v Courchevelu. Najboljši Slovenec je bil Robert Kranjec na sedmem mestu.

Avstrijec Thomas Morgenstern (283,8 točke) je niz nepremaganosti nadaljeval tudi na peti posamični tekmi poletne velike nagrade (VN) v smučarskih skokih. Avstrijec je bil znova razred zase in je po zmagah v Wisli, Szczyrku, Zakopanah in Hinterzartnu slavil tudi v francoskem Courchevelu. Poleg Morgensterna sta se na stopničke v francoskem skakalnem središču postavila Nemec Richard Freitag (280,6), ki je bil drugi, in Poljak Kamil Stoch (277,2) na tretjem mestu.

Vsi slovenski orli so se brez večjih težav uvrstili na glavno tekmo, kjer pa so znova ostali brez uvrstitve na zmagovalni oder. Robert Kranjec (258,2) je z odličnim drugim skokom, dolgim kar 130 metrov, v finalni seriji prevzel vodstvo, ki pa je bilo bolj kratkega daha. Od preostalih Slovencev je bil Peter Prevc 18. (228,0), Jure Šinkovec 21. (218,9), Dejan Judež 25. (217,1) in Mitja Mežnar 30. (198,7). Jurij Tepeš je na 32. mestu edini ostal brez nastopa v finalni seriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.