Šport
16 ogledov

Morrow Zvezdam priboril prvo zmago

Junak tekme Brenden Morrow se z Markom Fistricom in Mikom Ribeirom veseli zmagov Žurnal24 main
V petek v konferenčnih polfinalih lige NHL: Pittsburgh je s 5:4 premagal New York Rangerse in povedel z 1:0, Dallas pa v podaljšku San Jose in prav tako vodi z 1:0 v zmagah.
 

Liga NHL, 2. kolo končnice

Pittsburgh : NY Rangers 5:4 (1:0)*
San Jose : Dallas 2:3 (0:1)*
* izid v zmagah

Hokejisti Pittsburgh Penguinsov so uspešno začeli polfinale vzhodne konference v severnoameriški ligi NHL. Na domačem igrišču so s 5:4 premagali New York Rangerse in v zmagah povedli z 1:0. Prav tako z 1:0 vodijo tudi Dallas Starsi v dvoboju zahodne konference s San Jose Sharksi. Zvezde so bile po podaljšku uspešne v gosteh s 3:2.

Le minuto in 41 sekund pred koncem rednega dela obračuna v Pittsburghu je odločilni gol za zmago Pingvinov zabil Jevgenij Malkin ob prednosti igralca več na ledu in tako na najboljši možen način kronal pravcati preobrat. Rangersi so namreč tekmo odlično odprli in po golih Martina Štrake, Chrisa Druryja in Seana Averyja vodili že s 3:0. A že v prvi polovici druge tretjine so gostitelji v vsega 14 sekundah prek Jarkka Ruutuja in Pascala Dupuisa znižali zaostanek, Marian Hossa in Petr Sykora pa sta v 20 sekundah med četrto in peto minuto zadnje tretjine poskrbela za prvo vodstvo Pittsburgha. Scott Gomez je nato še enkrat izenačil, a je Malkin na koncu vendarle poskrbel za veselje domačih navijačev in prvi poraz Newyorčanov na tujem ledu v tej končnici.

 

Preberite še ...

V četrtek v končnici: Montreal slavil v podaljšku

V San Joseju se je tesne zmage veselil Dallas. Po dobrih štirih minutah in pol podaljška je zmagoviti gol zabil Brenden Morrow, ki se je sicer na tej tekmi med strelce vpisal dvakrat. Zmaga Dallasa glede na zgodovino dvobojev s San Josejem ni presenetljiva, saj so Zvezde na zadnjih osmih gostovanjih v Silicijevi dolini sedemkrat zmagale. Za Morske pse sta sicer zadela Milan Michalek in Jonathan Cheechoo, pri gostih pa se je med strelce poleg Morrowa vpisal še Mike Modano. "Tu se je zgodilo že veliko lepih stvari. Proti tem igralcem sem odigral že veliko tekem in moram reči, da se tu na skrajnem zahodu ZDA počutim zelo sproščeno," je po tekmi dejal Modano, ki je med drugim lani v San Joseju postal najboljši ameriški strelec v zgodovini NHL.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.