Šport
34 ogledov

Morski psi kot zadnji v polfinale lige NHL

Logan Couture Patrick Marleau san jose sharks Profimedias
Znani so vsi udeleženci polfinala elitne profesionalne severnoameriške hokejske lige NHL.

Zadnji polfinalist je moštvo San Jose Sharks, ki je na sedmi tekmi s 5:0 povsem nadigralo Nashville Predators ter se s skupnim izidom 4:3 v zmagah uvrstilo v finale zahodne konference, v katerem se bo pomerilo z moštvom St. Louis Blues.

Velika zahvala za zmago gre vratarju Martinu Jonesu, ki je na odločilni sedmi tekmi v dvorani SAP Center v San Joseju z 20 obrambami ohranil domača vrata nedotaknjena. Zadeli so kapetan Joe Pavelski za še deveti gol v končnici, Joel Ward, Logan Couture, Joe Thornton in Patrick Marleau. Couture in Marc-Edouard Vlasic sta zbrala vsak po dve podaji.

Nashvillu se je izmuznila prva uvrstitev v konferenčni finale v zgodovini. Skupaj z moštvoma Columbus in Winnipeg deli neslavno usodo ekip, ki še nikoli niso zaigrale v polfinalu lige NHL. San Jose je povsem onemogočil napad gostujočega moštva, ki je v prvih dveh tretjinah tekme prišel do le osmih strelov na nasprotni gol. Na robu obupa je bil gostujoči vratar Pekka Rinne, ki ga je v zadnji tretjini zamenjal Carter Hutton

Prva tekma finalne serije zahodne konference lige NHL bo v noči na ponedeljek v St. Louisu. Note so v konferenčnem polfinalu s 4:3 v zmagah izločile Dallas Stars, najboljšo ekipo rednega dela na zahodu lige NHL.

Liga NHL, končnica, 2. krog:

Zahodna konferenca

San Jose Sharks - Nashville Predators 5:0 /4:3/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.