Šport
27 ogledov

Morski psi so na to čakali četrt stoletja

san jose sharks nhl končnica Profimedias
Hokejisti San Jose Sharks so v šesti tekmi finala zahodne konference doma premagali St. Louis Blues s 5:2 in se prvič v zgodovini kluba uvrstili v veliki finale.

Joel Ward z dvema goloma in vratar Martin Jones, ki je ubranil 24 strelov od 26, sta bila med najbolj zaslužnimi za še četrto zmago morskih psov v finalu zahodne konference lige NHL pred 17.500 gledalci v dvorani SAP Center v San Jose.

Že uvod v tekmo je bil za domačo ekipo odličen, saj je Joe Pavelski, s svojim že 13 zadetkom v končnici ligi NHL, v četrti minuti prvič premagal Briana Elliotta. Tudi druga tretjina se je začela podobno kot prva, le da so tokrat domači hokejisti v polno zadeli v peti minuti, prvič na tekmi pa je bil uspešen razpoloženi Ward, ki je v 43. minuti s svojim drugim zadetkom na tekmi dokončno potopil gostujočo ladjo. Zmago je pet minut pozneje potrdil Joonas Donskoi in čeprav je Vladimir Tarasenko z dvema zadetkoma nekoliko ublažil poraz svoje ekipe, je Logan Couture 20 sekund pred koncem tekme poskrbel za popolno slavje domače ekipe.

"To je nekaj neverjetnega, kar nam je uspelo. Vse skupaj je še toliko slajše, ker smo do tako velikega uspeha prišli na domačem ledu. Na ta uspeh smo čakali 25 let, kar je dolgo obdobje, zato je smo toliko bolj veseli," je po zmagi dejal 36-letni Joe Thornton, ki je s kanadsko reprezentanco slavil na olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru.

"Za našo ekipo je bila to velika zmaga in nagrada za vse vloženo delo. Vendar s tem sezone za nas še ni konec, pred nami je še ena serija tekem, tudi v tej bomo skušali priti do štirih zmag. Za nas bo to nov izziv," pa je rojaka Thortona dopolnil devet let mlajši Couture.

"Dokončno nas je pokopal tretji prejeti zadetek. Po njem se nam ni več uspelo zbrati, fantje so se sicer borili, vendar smo v ključnih trenutkih tekme naredili preveč napak, kar je bilo za nas usodno," je ob izpadu svoje ekipe dejal Ken Hitchcock, trener St. Louisa.

S kom bo San Jose, ki je v ligi NHL prvič nastopil v sezoni 1991/92 igral v velikem finalu najmočnejše hokejske lige na svetu, bo znano po sedmi tekmi finala vzhodne konference, saj je izid v zmagah med Pittsburgh Penguins in Tampa Bay Lightning izenačen 3:3. Sedma tekma bo v noči na petek v Pittsburghu.

Liga NHL, polfinale, izidi:

Zahod

San Jose Sharks - St. Louis Blues 5:2 /4:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.