Šport > Moto športi
19 ogledov

11-letnik bodoča zvezda Ferrarija?

To je komaj 11-letni zvezdnik kartinga, Kanadčan Lance Stroll. (Foto: wheels.ca) Žurnal24 main
Ferrari stavi na svojo novo dirkaško akademijo. Njihov najnovejši in tudi najmlajši član je postal komaj 11-letni kanadski dirkač iz kartinga Lance Stroll. Bodo rdeči čez 10 let dobili novega Gillesa Villeneuva?
V prvi ekipi Ferrarija še dve leti ostaja Felipe Massa. Več o tem tukaj.

Ponos Italije, Ferrari, je v svojo dirkaško akademijo vpisal komaj 11-letnega čudežnega dečka iz Montreala. Lance Stroll je postal najmlajši član mladinske šole poskočnega konjiča, v kateri so med drugim tudi Jules Bianchi, Mirko Bortolotti in Daniel Zampieri, ki so že preizkusili dirkalnik formule 1. Enajstletni Lance je že dve leti nepremagljiv na kanadskih dirkah s karti, minulo zimo pa se je z zmagami prvič dokazal tudi v Evropi. "Z veseljem Lancea pozdravljamo v naši ekipi. Je še zelo mlad, a je že pokazal svoj velik talent. Natančno bomo sledili njegovim podvigom v Severni Ameriki, kmalu pa pride tudi v Maranello," je dejal vodja Ferrarijeve akademije Luca Bladiserri. Ali bo čez kakih 10 let Stroll res pravi za formulo 1 in bo morda postal naslednji kanadski dirkač v Ferrariju po Gillesu Villenuevu izpred skoraj 30 let, bo pokazal čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.