Šport > Moto športi
9 ogledov

1990: Schumi prvič v Mercedesu

21-letni Michael Schumacher leta 1991 v Mercedesu za vzdržljivostne dirke.
1/2
Žurnal24 main
Star je bil 21 let. Ni se odločil za formulo 3, temveč za Le Mans. Michaelu Schumacherju je prvo pravo priložnost dobil z Mercedesom. Poglejte kako vitek in golobrad je bil pred 20 leti.

Schumijeva kariera v videu, 3. del
Po zmagoslavju v formuli 3 leta 1990 se je za Michaela Schumacherja zdela edina logična pot prestop v formulo 3000, ki je tedaj veljala za zadnji korak do formule 1. A na pobudo Mercedesa so Schumacher in njegova tekmeca iz formule 3 Karl Wendlinger in Hainz Harald Frentzen odšli v svetovno prvenstvo športnih avtomobilov in med drugim leta 1991 nastopili tudi na sloviti dirki 24 ur Le Mansa. Schumi je z Mercedesom zmagal na zadnji dirki tako v sezoni 1990 kot tudi v sezoni 1991. Prav ta epizoda iz začetka njegove profesionalne kariere je bila razlog, da se je minulo zimo odločil za vrnitev v formulo 1 z Mercedesom, ki mu je dal prvo pravo priložnost. Iz tistega časa ni veliko Schumacherjevih posnetkov, enega od njih lahko pogledate v dodanem videu (tudi kratek pogovor s takrat še zelo vitkim in golobradim 21-letnim Michaelom).

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.