Šport > Moto športi
29 ogledov

1994: Schumi edinkrat premagal Senno

Levo Senna in desno Schumacher. To je bil njun edini dvoboj za zmago.
1/2
Žurnal24 main
Schumacher ali Senna? Kdo je boljši? Enkrat samkrat sta se borila za zmago. Zmagal je Michael. Pred Ayrtona je prišel ob postankih. VN Brazilije iz 1994 je osma epizoda video-zgodbe Schumijeve kariere.
Senna: 161 dirk in 41 zmag ter 65 polov
Schumacher: 252 dirk in 91 zmag ter 68 polov

Schumijeva kariera v videu, 8. del
Sezona 1994 je bila prva sezona dominance Michaela Schumacherja. Pred sezono je bil prvi favorit za prvaka sicer Ayrton Senna s svojim novim moštvom Williamsom, a že na prvi dirki je Nemec pokazal, kako močan bo tisto sezono Benetton. Pravzaprav je bila VN Brazilije, uvodna dirka, edina, na kateri sta se Schumacher in Senna zares udarila za zmago. Kasnejši prvak je Brazilca prehitel ob postankih v boksih in dosegel svojo tretjo zmago v karieri. Senna dirke ni končal, na naslednji pa je odstopil že v prvem zavoju. Schumacher je znova zmagal. Tretja dirka sezone (Imola) je zaznamovala prvenstvo, a ne zaradi nove Schumacherjeve zmage, temveč zaradi Sennove smrti.

Se nadaljuje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.