Šport > Moto športi
19 ogledov

300 km/h na novem Silverstonu

1/12
Žurnal24 main
Spremenjena steza in kmalu prenovljeni objekti. Silverstone so ta četrtek pokazali v novi preobleki. Skozi novo kombinacijo zavojev Abbey - Farm bodo dirkači formule 1 dirkali 300 km/h.

Sprva je za sezono 2010 Bernie Ecclestone VN Velike Britanije želel preseliti v Donington, saj je imel dovolj obljub lastnikov Silverstona, rojstnega kraja britanskega avtomotošporta, po prenovi objekta. Ker pa lastniki Doningtona niso zbrali dovolj denarja za obnovo lastnega dirkališča, je VN VB pač ostala v Silverstonu. Lastnik slednjega, British Racing Drivers Club (BRDC), ki ga vodi nekdanji prvak Damon Hill, se je Ecclestonu oddolžila na najlepši možni način. Začeli so s prenovo spremljevalnih objektov (boksi bodo povsem novi za dirko v sezoni 2012) ter spremenili del steze. Dirkališče, imenovano Arena, sta ta četrtek Damon Hill in britanski princ Andrew tudi uradno otvorila.

To je novo dirkališče za novo generacijo ljudi, da bi uživali v avtomotošportu. Mislim, da bo dirkačem ponujala pravi izziv.
Damon Hill

Od prvega do desetega zavoja Silverston ostaja enak, nato sledi zavoj Abbey, ki pa ni več levo/desna šikana, temveč hiter desni zavoj (steza se torej obrne navznoter). Temu sledi Farm, kjer naj bi dirkalniki formule 1 dosegali do 300 kilometrov na uro. Na novem delu steze so še počasni desni zavoj Village in nato dva leva Loop, nato se steza vrne na staro po ravnini Wellington. Poglejte na dodani shemi. "Vhod v Abbey je zdaj zelo hiter. A vseeno večina dobrih starih zavojev ostaja," je po preizkušnji dejal David Coulthard. Od aktualnih dirkačev je bil na otvoritvi Mark Webber (Red Bull): "Mislim, da bo ta steza dobro ustrezala našemu dirkalniku."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.