Šport > Moto športi
14 ogledov

6 dirk suspenza? Dovolj opravičilo.

Dovolj je bilo opravičilo, a grozil mu je suspenz šestih dirk. Lewis Hamilton. ( Žurnal24 main
Lewisa Hamiltona ne bodo dodatno kaznovali zaradi neprimernega vedenja po dirki v Monaku. Jean Todt razkriva, da bi mu lahko dali šest dirk suspenza. Z leti ga bo že izučilo, meni Rubens Barrichello.

Lewis Hamilton (McLaren), ki je od dirke v Monte Carlu na udaru kritik zaradi trčenj in verbalnega napada na komisarje in tekmece, bodo napake prej ali slej izučile, tako kot so nekoč Ayrtona Senno. Tako pred VN Kanade zatrjuje rekorder po številu nastopov v formuli 1, Rubens Barrichello (Williams). "Lewis je pravi dirkač, požrtvovalen dirkač. Čez 10 let se bo ozrl nazaj in si rekel: 'Tega ne bi smel početi'." Tudi Senna je težko brzdal svoja čustva in se je znal znesti tudi nad ekipnim kolegom. "Ayrton je bil pogosto kritiziran, da dirka preveč nevarno, a se je z leti umiril, in enako se bo zgodilo z Lewisom." Barrichello opominja, da to ne sme vplivati na naše mnenje o prvaku iz sezone 2008, vendarle gre za enega najboljših dirkačev te generacije. "Najpomembneje je, da je fenomenalen dirkač. Je hiter. Je atraktiven, saj zna dobro prehitevati, a to mu včasih uspe, včasih pa ne. Dobro mu gre, z izkušnjami pa se bo naučil, kaj je prav in kaj ne."

Morda bi bilo bolje, da bi ga poslal na sodišče, kjer bi dobil kakšnih šest dirk suspenza, a zdaj je zame ta primer končan.
Jean Todt

Da bi se Hamilton izognil dodatni kazni za besede, da sta Pastor Maldonado (Williams) in Felipe Massa (Ferrari) butasta, komisarji z VN Monaka pa smešni ob izrekanju kazni, je pisal predsedniku Mednarodne avtomobilistične zveze (Fie), Jeanu Todtu. Ta je zdaj razkril, da bi Britanca lahko kaznovali tudi s šestimi dirkami prepovedati nastopanja. "Njegov izpad je bil nesprejemljiv, a s kaznijo vseeno nisem želel pretiravati. Lahko bi ga poslal pred Fijino razsodišče, a primera nismo odprli. Pisal mi je, se opravičil, podrobnosti pa naj ostanejo med njim in Fio. Morda bi bilo bolje, da bi ga poslal na sodišče, kjer bi dobil kakšnih šest dirk suspenza, a zdaj je zame ta primer končan." Najboljši način, da se Hamilton odkupi svojim navijačem in vsem ljubiteljem formule 1, je z odlično predstavo in zmago na dirki v Montrealu, kjer je že dvakrat zmagal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.