Šport > Moto športi
15 ogledov

Adija, Senna! Vrača se Narain.

Indijec Karthikejan premore že kar nekaj dirkaških izkušenj. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Moštvo formule 1 Hispania je potrdilo prestop Indijca Naraina Karthikejana, ki bo za špansko ekipo vozil v sezoni 2011. Karthikejan je leta 2005 vozil za Jordana. Brez sedeža ostaja Bruno Senna.

Narain Karthikejan je bil nato še testni voznik Williamsa, tekmoval je na 24-urni dirki Le Mansa, v lanski sezoni pa je nastopal v seriji Nascar in v Superleague Formula. Zdaj bo eden tako imenovanih plačanih dirkačev, kar pomeni, da je do kokpita prišel s pomočjo pokrovitelja. To je indijski avtomobilski gigant Tata. Indija bo v sezoni 2011 gostila tudi svojo prvo VN.

Drugi sedež v Hispanii ne bo dobil Brazilec Bruno Senna, ki je zanje dirkal v sezoni 2010. Po letu dni Ayrtonov nečak tako neslavno zapušča F1. "Lani niti nisem imel prave priložnosti, da bi dokazal, kaj znam. Sicer sem v nekaj pogovorih, a bolj slabo kaže. Saj še Nico Hülkenberg ne more dobiti sedeža," je sporočil razočarani Senna.

"Nikol nisem opustil misli in želje po dirkanju v dirkalniku formule 1. Prepričan sem, da sem še vedno vzdržljiv, imam željo in sem telesno dobro pripravljen, kar je nujno za voznika," je dejal indijski dirkač. V izjavi se je posebej zahvalil indijski družbi Tata, ki mu je pomagala do sedeža v španskem moštvu.

Vitalij Petrov je v Renault prišel s pomočjo Lade in drugih bogatih ruskih povkroviteljev. Za Mehičanom Sergion Perezom (Sauber) je Telmex in najbogatejši Zemljan. Tudi Venezuelčan Pastor Maldonado bo za Williams dirkal zaradi bogatih pokroviteljev.

S tem ko je Karthikejan zasedel enega izmed sedežev v moštvih formule 1, so zdaj na voljo še trije – Hispania išče še drugega voznika (podaljšali ne bodo niti s Karunom Čandokom), Force India pa je trenutno še brez obeh voznikov - izbirajo med štirimi dirkači: Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Nico Hülkenberg in Paul di Resta.

Dirkaška posadka za sezono 2011:

Red Bull Renault: Sebastian Vettel in Mark Webber
McLaren Mercedes: Lewis Hamilton in Jenson Button
Ferrari: Fernando Alonso in Felipe Massa
Mercedes: Michael Schumacher in Nico Rosberg
Lotus Renault: Robert Kubica in Vitalij Petrov
Williams Cosworth: Rubens Barrichello in Pastor Maldonado
Force India Mercedes: bržkone Adrian Sutil in bržkone Paul di Resta
Sauber Ferrari: Kamui Kobajaši in Sergio Perez
Toro Rosso Ferrari: Sebastien Buemi in Jaime Alguersuari
Malezijski Lotus Renault: Heikki Kovalainen in Jarno Trulli
Virgin Cosworth: Timo Glock in Lucas di Grassi
Hispania Cosworth: Narain Karthikejan in ?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.