Šport > Moto športi
45 ogledov

Agentka: Zbujanje Schumija bi lahko trajalo še dolgo

michael schumacher grenoble agentka sabine kehm Reuters
Zdravniki bodo začeli iz umetne kome postopoma zbujati Michaela Schumacherja. Agentka sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena opozarja, da bi lahko to trajalo še dolgo.

V izjavi za javnost je Sabine Kehm, agentka Michaela Schumacherja, razkrila, da so njegovi zdravniki res začeli postopke za postopno prebujanje iz umetne kome, v kateri ga držijo vse od hude nesreče na smučanju v Méribelu.

"Michaelovo narkozo zmanjšujejo, da bi začeli proces zbujanja, ki bi lahko trajal še dolgo," je v izjavi sporočila Kehmova. Le dan prej je novico razkril športni dnevnik L'Équipe, a je Kehmova poročanje francoskih kolegov ovrgla.

Pojasnila včerajšnje demantiranje

"Zaradi zaščite družine je bilo sprva dogovorjeno s strani vseh prizadetih in vpletenih strani, da bomo to informacijo posredovali šele, ko bo proces (zbujanja, op. a.) zaključen. Prosim vas za razumevanje, saj nadaljnih pojasnil ne bomo dajali," je včerajšnjo izjavo, ko je demantirala Schumijevo zbujanje, pojasnila Kehmova. 

"Družina Michaela Schumacherja ponovno prosi za spoštovanje zasebnosti in obzirnost glede občutljivih medicinskih informacij, da ne bi motili dela zdravniškega osebja. Družina bi ob tem času rada izrazila veliko hvaležnost za sočutje, ki prihaja z vsega sveta," je še dodala Kehmova. 

Prestal že dve operaciji

45-letni Schumacher, sedemkratni svetovni prvak in nekdanji član Jordana, Benettona, Ferrarija in nazadnje Mercedesa, se je od karavane formule 1 poslovil leta 2012, potem ko se je za kratek čas vrnil iz športnega pokoja.

Nemec se je v Méribelu grdo ponesrečil 29. decembra, ko je med smučanjem izven meja smučišča z glavo silovito treščil v skalo. Najuspejšnejši dirkač v zgodovini formule 1 je bil vse od nesreče v umetni komi, njegovo stanje pa je bilo skoraj mesec dni kritično, toda stabilno. Prestal je tudi dve operaciji.

Komentarjev 2
  • enola 15:46 30.januar 2014.

    Glupo vprašanje.

  • maresem 15:38 30.januar 2014.

    Važno, da je 7 kratni svetovni prvak... kaj če bi bil samo 6 kratni?!