Šport > Moto športi
25 ogledov

Albuquerque zasenčil Vettla in ostale

1/9
Žurnal24 main
Letošnjo dirko prvakov je presenetljivo dobil Filipe Albuquerque, voznik formule v razredu A1 in GP2, ki je v finalu premagal Sebastiena Loeba. Sebastian Vettel je znova kuril gume.

Na letošnji izvedbi dirke prvakov (Race of Champions), na kateri se ob koncu sezone zberejo najboljši dirkači različnih razredov, je presenetljivo zmagal Portugalec Filipe Albuquerque, voznik formule v razredu A1 in GP2. V finalu tekmovanja v Düsseldorfu je premagal svetovnega prvaka v reliju Francoza Sebastiena Loeba.

Nastopil je tudi novopečeni svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel, ki pa je pred domačimi gledalci moral v polfinalu priznati premoč prav poznejšemu zmagovalcu Albuquerqueju. Vettel je pred tem ugnal tudi izkušenega rojaka, nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja.

Še en dirkač elitnega avtomobilističnega razreda je doživel spektakularno nesrečo, ki pa se je dobro razpletla. Finec Heikki Kovalainen je svojega Audija R8 razbil ob varnostni ogradi, po pregledu v bolnišnici pa so ugotovili, da se je le nekoliko potolkel. Kovalainena je v tej vožnji sicer premagal Loeb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.