Šport > Moto športi
11 ogledov

Ali Webbra mika Ferrari?

Mark Webber ni odločen o nadaljevanju kariere pri Red Bullu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"V tem poslu se stvari hitro spreminjajo in tako nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom," na vprašanje, če po sezoni ostaja pri Red Bullu, odgovarja vodilni v seštevku sezone formule 1 Mark Webber.

Po dveh zaporednih zmagah je vodja Red Bull Renaulta, Christian Horner, zatrdil, da bo Mark Webber tudi po tej sezoni ostal v njihovem moštvu in tako zavrnil možnost vrnitve Kimija Räikkönena. A glej ga zlomka: v obstanek pri bikih zdaj dvomi sam Mark Webber. Razlog: prosto mesto bo pri Ferrariju, potem ko pogodba poteče Felipeju Massi, Renault pa poskočnemu konjiču ne namerava prepustiti Roberta Kubice.

V tem poslu se stvari hitro spreminjajo in tako nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom.
Mark Webber
"Zdaj, ko sem zmagal dve dirki zapored, me vsi sprašujejo, kje bom dirkal prihodnje leto. S fanti pri Red Bullu sem si zelo blizu. Z njimi sem veliko doživel in vzpostavil dobro razmerje. A v tem poslu se stvari hitro spreminjajo in tako nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom," nedoločno odgovarja avstralski dirkač, ki po šestih dirkah sezone vodi v skupnem seštevku. "Ta trenutek sam razmišljam le o naslednji dirki v Turčiji. Mislim, da bo slika o prihodnji sezoni bolj jasna čez kakšnih šest tednov."

Nekaj dni pred VN Turčije je Webber podoživel veličastno zmago na VN Monaka, češ kako na hitro se je vse spremenilo v formuli 1. "Tri ali štiri tedne nazaj so vsi govorili o sanjskem dvojcu pri McLarnu in o Michaelu Schumacherju. Zdaj vsi govorijo o meni. A ne bom pustil, da me to zanese. Sem pa na večerji s princem Albertom dojel, da sem dosegel nekaj zgodovinskega. Nikdar ne bom pozabil ognjemeta, ki je sledil ob koncu tistega posebnega in dramatičnega konca tedna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.