Šport > Moto športi
36 ogledov

Ališič je bil predrag

Miran Ališič Saša Despot
Miran Ališič ne bo več komentator formule 1 na Pop TV. Prenosi sicer ostajajo, njegov naslednik pa še ni znan. Preberite si, kaj o vsem skupaj pravi Niko Mihelič.

Če ga imate radi ali pa ne, ostajate brez njega. Izvedeli smo, da Miran Ališič v novi sezoni ne bo več komentator dirk formule 1 na Pop TV, čeprav prenosi ostajajo. Znameniti vzklik Ulala!, ki je Ališičev zaščitni znak, tako vsaj začasno odhaja na smetišče zgodovine.

Dvakrat brez komentarja

"Tega za zdaj nisem pripravljen komentirati," nam je včeraj na vprašanje o prekinitvi sodelovanja s Popom odgovoril Ališič. Tudi v podjetju Pro Plus, ki stoji za Pop TV, niso bili preveč zgovorni.

"Za zdaj zadeve ne komentiramo, ker pogovori na to temo še potekajo. Predvidevam, da bo kaj novega do konca tega tedna," nam je zaupala Petra Uranjek iz službe za odnose z javnostmi Pro Plusa.

Bil je predrag
Ni skrivnost, da je Ališič kot nepogrešljiv pogoj za komentiranje dirk že leta 1996, ko je formula z nacionalne televizije odšla na komercialno, postavil komentiranje s kraja dogodka. Pred začetkom lanske sezone pa so na Popu začeli resno razmišljati o zniževanju stroškov in komentiranju iz ljubljanskega studia.

Ališič na to ni pristal, zato je ceno plačal studio pred dirkami, ki so ga odgovorni ukinili. Lani so bili torej na Popu pripravljeni na kompromis, letos pa ne več.

Kdo bo naslednik?

Takoj se seveda poraja tudi vprašanje Ališičevega naslednika. Že lani naj bi na Popu službo ponudili Gabru Kržišniku, ki sicer komentira dirke MotoGP, kot kandidat pa se je pojavil tudi Dušan Lukič, urednik revije Avto Magazin. Kot smo izvedeli neuradno, so se na Popu že dejavni lotili iskanja novega glasu formule 1. Do začetka nove sezone pa je še pet tednov.

Miniintervju: Niko Mihelič

Kako bi ocenili delo Mirana Alešiča?
Lahko bi dejal, da se je trudil. Bolj je vprašljivo delo urednikov in ali so občinstvo prikrajšali za kaj boljšega.

Kakšen bi moral biti sodoben televizijski prenos?
Prenosi formule 1 so postali kompleksna zadeva. Treba je imeti ekipo treh ali štirih novinarjev. Delo bi moralo biti razdeljeno na ozadje dirke, komentarje, zanimivosti in neposredni prenos. Za sam prenos dirke je vseeno, ali ga delaš iz studia, saj je treba komentirati sliko, ki jo ljudje vidijo. Za zakulisje, reportažo, ki bi bila na primer na sporedu v soboto zvečer, pa je treba biti v živo na dirkališču. Kljub temu bi bila zadeva veliko cenejša, saj ne bi bilo treba plačevati neposrednih linij in komentatorske kabine.

Ste morda razmišljali, da bi se vrnili k televiziji?
To, kar zdaj počnem za radio, v bistvu počnem, ker sem za nekoga zanimiv. Menim, da lahko te zadeve opravljam korektno. Za televizijo bi moral najprej nekdo izraziti željo po sodelovanju, a menim tudi, da sem že nekoliko prestar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.