Šport > Moto športi
36 ogledov

Alonsa ne skrbi 52 točk minusa

Alonso je eden od le petih dirkačev, ki je na vseh štirih dirkah prišel do točk. Žurnal24 main
Dirkač Ferrarija, Fernando Alonso, je po VN Turčije uporabil svoje znanje matematike in postavil tezo: če je lani nadoknadil 47 točk zaostanka na osmih dirkah, jih torej lahko letos 52 na 15 dirkah.

Ferrari je s Fernandom Alonsom šele na četrti dirki prvič letos prišel na zmagovalni oder. Na kvalifikacijah so še naprej daleč za Red Bullom, jim pa zato mnogo boljša forma na dirkah daje upanje za preostanek še zelo dolge sezone 2011. "Rad se igram s številkami. V primerjavi z lansko sezono imam letos po štirih dirkah le osem točk manj, medtem ko sem na teh štirih dirkah osvojil 13 točk več kot lani (VN Turčije lani ni bila na začetku sezone, op. a)," se s statistiko hrabri dvakratni prvak Alonso, ki je lani zgolj v jesenskem delu sezone nadoknadil podobno velik zaostanek za vodilnim. "Že res, da za vodilnim zaostajam 52 točk, a lani sem po Silverstonu, osem dirk pred koncem sezone, zaostajal 47 točk. Zdaj pa je pred nami še 15 dirk! Pomembni so rezultati čez celotno sezono in mi smo se začeli uvrščati na stopničke."

Vodilni Vettel ima 93 točk, Alonso na petem mestu 41. 52 točk razlike in še 15 dirk. Lani je avgusta za vodilnim zaostajal za 47 in osem dirk kasneje pred Vettlom vodil za šest točk.

Ima prav, a po drugi strani je premoč Sebastiana Vettla (Red Bull) letos mnogo večja od lanske; pravzaprav spominja na vrhunec kariere Michaela Schumacherja s Ferrarijem, ko je ta že avgusta postal prvak. Pa vendarle se Alonso ne da: "V ognju imamo še nekaj žezel. Upam, da bomo imeli že do dirke v Barceloni nekaj novih delov in bomo z njimi naredili pomemben korak naprej tudi na kvalifikacijah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.