Šport > Moto športi
23 ogledov

"Alonso – bil je v drugem svetu"

Hamilton je v Valencii osvojil drugo mesto in ostal vodilni v seštevku. (Foto: R Žurnal24 main
Lewis Hamilton dva dneva po dirki v Valencii ponavlja, da sam ni kriv, da je bil Fernando Alonso šele osmi. Še več: pravi, da Španec ni bil podoben samemu sebi. "Očitno je bil v nekem drugem svetu."
"Prepričani smo, da bo Fia analizirala vse, kar se je dogajalo na dirki in primerno ukrepala. Ferrari bo to zelo pozorno spremljal," zatrjuje Stefano Domenicali. Fia za zdaj ni dala nobenega komentarja na nedeljske dogodke. Z izjemo Ferrarija in Mercedesa se z njimi ne obremenjujejo niti druga moštva in zato pretresov ne gre pričakovati.

Ker je tudi dan po dirki v Valencii Ferrari javno protestiral nad spornimi dogodki, se je ta torek Lewis Hamilton (McLaren) še enkrat odzval na besede Fernanda Alonsa. Španec je v nedeljo udrihal, da je bil rezultat zmanipuliran, britanski dirkač pa ne bi smel biti kar šest mest pred njim. Hamilton ponavlja, da je sam kazen odslužil, in da Alonsa le žre, ker je končal tako nizko. "Na koncu sem na velikem zaslonu videl, da ga je v zadnjem krogu prehitel še Sauber. Ni prav veliko verjetnosti, da bi njega prehitel Sauber. Očitno je bil v nekem drugem svetu," je o svojem moštvenem kolegu iz sezone 2007 (takrat se nista najbolje razumela) povedal predlanski prvak. "Ne razumem, kako sem jaz vplival na njegovo dirko. Očitno je tako zelo razočaran nad svojim dosežkom, a jaz z njim res nimam ničesar."

Očitno je tako zelo razočaran nad svojim dosežkom, a jaz z njim res nimam ničesar.
Lewis Hamilton

Hamilton in njegov moštveni kolega Jenson Button sta ta torek že prispela v domovino in začela s pripravami za zanju najpomembnejšo dirko – VN Velike Britanije v Silverstonu. "Težko nam je, da so naši fantje že končali z nastopi na nogometnem prvenstvu. A je, kar je. Izpadli smo, nekaj dni bo javnost potrta. Upam, da jih midva razveseliva čez dva tedna," pravi aktualni prvak Button. "To bo zelo poseben vikend. Na domačo dirko Britanca prihajava kot prvi in drugi v seštevku." McLarnova dirkača bosta gotovo zelo konkurenčna. Že na prejšnjih dirkah so ujeli letos najboljši Red Bull, za Silverstone pa napovedujejo še večje izboljšave na dirkalniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.