Šport > Moto športi
8 ogledov

Alonso je boljši kot Schumacher

Fernanda Alonsa odlikuje psihična stabilnost. Žurnal24 main
"Fernando Alonso je boljši kot Michael Schumacher," je prepričan šef Renaulta Flavio Briatore. Španec naj bi imel prednost predvsem pri psihični pripravi.
 
 

Večji kot je pritisk na Fernandu, boljši je. Michael ni bil tako dober pri prenašanju pritiska.

Flavio Briatore

 
Šef ekipe Renaulta Flavio Briatore je nedavno izjavil, da je po njegovem mnenju španski dirkač Fernando Alonso boljši kot legendarni Nemec Michael Schumacher . Briatore se je sicer spretno izognil razlogom, zakaj tako misli in kateri dirkač je boljši v vseh pogledih, a Alonso naj bi imel pred sedemkratnim svetovnim prvakom veliko prednost pri pomembni stvari. Španec naj bi bil bolje psihično pripravljen.

Flavio Briatore © AFP

 
"Različna voznika sta. Vendar pa se mi zdi, da Fernando dela manj napak, kot jih je delal Michael. Večji kot je pritisk na Fernandu, boljši je. Michael ni bil tako dober pri prenašanju pritiska," je v enem izmed intervjujev trdil Briatore . Italijan je še dodal, da sta Alonsov prestop k McLarnu in vrnitev po napetem letu 2007 Špancu le koristila: "Fernando je Fernando. Prišel je z več izkušnjami. Na tem nivoju, še posebno v zelo tekmovalnem moštvu, je to zelo pomembno. " Zamer zaradi prestopa sicer ni bilo veliko, čeprav Alonso velja za priljubljenega voznika šefa Renaulta. "Seveda ni bilo dobro. Bil je božič in to ni bilo lepo darilo. Vedel sem, da mu bo težko, saj so zanj zelo pomembni človeški odnosi. Tam ni bil srečen, ampak zaradi prestopa nisem bil jezen ali razočaran. Le žalosten," je prestop, ki ga je v decembru leta 2005 izvedel Alonso, še pojasnil Briatore .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.