Šport > Moto športi
26 ogledov

Alonso: "Naj Felipe dvakrat zmaga"

Alonso je imel v petek težave z motorjem. Bil je tretji najhitrejši. (Foto: Reut Žurnal24 main
"Morda lahko Massa zmaga obe dirki. To bi bilo zame najbolje," razmišlja Alonso, vodilni v seštevku. Tretjič lahko prvak postane že to nedeljo. Pri Red Bullu se medtem odvija besedna vojna.
Alonso bo postal prvak že to nedeljo, če zmaga in obenem Webber ne končna višje kot na petem mestu. Če Mark odstopi, Fernando potrebuje štiri točke več od Hamiltona in mora končati mesto pred Vettlom in Buttnom. Vse možne kombinacije razpleta zadnjih dveh dirk in posledičnega vrstnega reda v seštevku, lahko preračunate v tem posebnem kalkulatorju.

Prvak bo znan v Abu Dabiju. Favorit nisem jaz, ampak tekmec. Vse je še možno. Ne bo ekipnih ukazov. Ekipa ima raje moštvenega kolega. Ne čutim nobenega pritiska. Naredil bom, kar bo najboljše za ekipo. To so največkrat slišane besede v paddocku dirke v Interlagosu, kjer se napetost pred predzadnjo (morda že odločilno) dirko sezone stopnjuje.

Pri Red Bullu ima Sebastian Vettel, čeprav je 14 točk za Markom Webbrom, enake pogoje za bitko za prvaka. Ne bodo še dali prednosti Avstralcu. Tako pravi Christian Horner. "Pravite, če še vedno mislim, da ekipa ne stoji za mano? Vse je zelo, zelo dobro," pravi Webber, a ko malce bolj podrezaš vanj: "Ali ni očitno? Mlad je, on je prihodnost in zato ga imajo raje. A meni je vseeno. Priložnost imam tudi sam. Imam dober dirkalnik in dobre inženirje." Na to temo se je v besedno vojno z Red Bullom vključil tudi Ferrari, potem ko je Stefano Domenicali dejal, da bi oni s takim dirkalnikom in dirkačem, kot je Webber, ta hip že bili prvaki.

Mislim, da sem sproščen, saj je šele petek. Morda bom bolj pod stresom v nedeljo. Motiviran pa sem maksimalno in navdušen kot že dolgo ne.
Fernando Alonso

Za razliko od Red Bulla in McLarna ima Ferrari le enega dirkača v igri za prvaka (Fernanda Alonsa), pa vendarle ciljajo na zmago Felipeja Masse. "Felipe je na tej progi zelo hiter. Mislim, da bi bilo za moje točke v prvenstvu še bolje, če zmaga Felipe in ostalim ukrade 25 točk. Zmaga letos zelo veliko pomeni. Edino, kar me skrbi, je, da bi kdo od tekmecev za prvaka dobil teh velikih 25 točk. Morda lahko celo Felipe zmaga obe preostali dirki. To bi bilo zame najbolje." Massa obljublja, da bo naredil vse za zmago, a se zaveda: "Red Bull je na tej progi favorit. Že vso sezono so dominantni." In bili so tudi na obeh petkovih treningih. Zares bo šlo v soboto ob 17.00, ko bomo tudi na zurnal24.si v živo spremljali kvalifikacije.

Red Bullov svetovalec Helmut Marko je pred dnevi dejal, da bodo v prihodnjih sezonah vse usmerili v Vettla. Danes Webber odgovarja, da bo kljub vsemu ostal v ekipi.

Zdi se, da so pred VN Brazilije (nedelja ob 17.00) še najbolj mirni pri McLarnu, pa čeprav imajo očitno od teh treh moštev najpočasnejši dirkalnik. "Kimi Räikkönen je pred nekaj leti pokazal, da se na zadnjih dveh dirkah lahko zgodi marsikaj. Letos se že celo sezone vse spreminja. Tukaj bo morda celo deževelo. Letos je bilo vreme res noro." Po premisleku: "Ja, imam še vedno možnosti." Te pa so le teoretične za Jensona Buttna (McLaren), ki pravi, da bo dirkal kot nor in upal, da vsi ostali odstopijo. Če pa se to ne zgodi, bo dal na prvo mesto ekipo: "Če ne bom imel možnosti za zmago, bom naredil vse za ekipo. Nikoli mi ne bo nihče nič ukazal, bom pa sam storil, kar je edino prav." Torej pomagal Hamiltonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.