Šport > Moto športi
22 ogledov

Alonso: "Najbolj nevaren bo ... Schumi"

1/9
Žurnal24 main
V četrtek sta na Wrooomu! z novinarji klepetala Felipe Massa in Fernando Alonso. Slednji pravi: "Na startni vrsti nas bo pet prvakov in najbolj nevaren bo Michael." Schumacher? Fernando, misliš resno?
Prva testiranja pred novo sezono bodo med prvim in tretjim februarjem v Valencii. Več ekip bo dirkalo z lanskimi dirkalniki. Nekaj dni prej (28. 1.) pa bo Ferrari med prvimi pokazal nov dirkalnik. Na drugi strani McLaren predstavitev načrtuje za četrti februar.

V torek in sredo sta bila na Wrooomu! v središču pozornosti Ducatijeva dirkača, Valentino Rossi in Nickey Hayden, zdaj je čas, da prve misli pred novo sezono strnejo še v v taboru Ferrarija v formuli ena. Osmoljenec finala lanske sezone, Fernando Alonso, je presenetil z izjavo, da bo najbolj nevaren tekmec v novem prvenstvu Michael Schumacher (Mercedes). "Na startni vrsti nas bo pet svetovnih prvakov in najbolj nevaren po mojem mnenju bo Michael. Je sedemkratni prvak. Ničesar več mu ni treba dokazati. Ja, imel je težko sezono 2010, a še zmeraj ostaja šampion. Še vedno je odličen, in če bo imel dober dirkalnik, bo resen kandidat za naslov."

Dirke v Rimu skoraj zagotovo ne bo. Čeprav si jo tam želijo, pa jim je dal Bernie Ecclestone zdaj jasno vedeti, da v nobeni državi več kot ene dirke ne bo več.

Neobriti Alonso se dobro zaveda, da ne sme odpisati niti ekipnega kolega Felipeja Masse, ki bo težko imel še eno tako slabo sezono, kot je bila lanska. "Upam, da bo naš dirkalnik najboljši med vsemi in bo zato moj največji rival Felipe," je z nasmeškom dejal prvak iz sezone 2005 in 2006. "Brez dvoma bo kandidat za prvaka tudi Sebastian Vetel. Zdaj bo imel izkušnje, pa tudi mirnejši bo. Tukaj je še McLaren." In tako je Alonso naštel že skoraj vse! Sam je glavni favorit in prav njegova telesna in predvsem psihična pripravljenost in izkušnje mu bosta v rekordno dolgi sezoni v veliko prednost.

Joj, koliko gumbov!
Španski dirkač pozdravlja 20 dirk, želel pa bi si več testnih dni. "Rad imam dirke, rad tekmujem. Več dirk je dobrodošlih. A rad imam tudi več testiranj. Vsako leto je veliko novosti in zato nam s tako malo testiranji ni lahko." Vrača se sistem Kers, nov bo opremljevalec s pnevmatikami, več bo gumbov na volanu, sprednje krilce bo gibljivo … Teh izzivov se zaveda tudi vodja ekipe, Stefano Domenicali. Kot glavnega izpostavlja Pirellijeve pnevmatike: "Zadnje še niso najboljše, prav tako jih sploh še niso testirali v dežju." Pravi, da bodo zaradi njih kvalifikacije letos še bolj zanimive, pa tudi več prehitevanj bi lahko bilo. "Toliko imamo nekih gumbov na volanu, da je že prava zmeda, poleg tega pa ga je treba še obračati. Za skoraj vsako stvar bo treba pritisniti na tri, štiri gumbe, še posebej za Kers. Zelo hitro se bomo morali navaditi na to," se je zmrdoval Massa, ki računa, da mu bo v korist vsaj njegova telesna teža (bo med najlažjimi).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.