Šport > Moto športi
11 ogledov

Alonso: "Nič se ni spremenilo"

Alonso si je dal duška, a se zaveda, da je sezone vse prej kot odločena. (Foto: Žurnal24 main
Alonso ima 11 točk prednosti pred Webbrom, 21 pred Hamiltonom in 25 pred Vettlom, a pravi: "Nič se ni spremenilo". Na zadnjih dveh dirkah je še vse možno. "Še vedno nam lahko uspe," verjame Vettel.
Dež, nesreče, smola Vettla, veselje Alonsa in Hamiltona - poglejte v galeriji in preverite vrsti red na VN Koreje in skupni seštevek. Ne spremljete še galerije deklet iz paddocka.

Prvo dirko v Koreji je dobil Fernando Alonso (Ferrari) in povedel v skupnem seštevku. Na drugem mestu je končal Lewis Hamilton (McLaren) in se vrnil v igro za prvaka. Ostala trojica kandidatov za naslov je ostala praznih rok: Jenson Button (McLaren) je bil 12., Mark Webber (Red Bull) je na mokri strezi raztreščil svoj dirkalnik, Sebastiana Vettla (Red Bull) pa je na poti k zmagi izdal motor. Zaradi dežja in poplavljene steze je bila dirka prekinjena v tretjem krogu in se je nadaljevala po uri in pol, 17 krogov so vozili za varnostnim avtomobilom, ta se je po več nesrečah še nekajkrat vrnil na stezo.

To je najboljša zmaga naše ekipe letos.
Fernnado Alonso
"Nič se ni spremenilo"
Alonso ima pred zadnjima dvema dirkama (Brazilija čez 14 dni in Abu Dabi čez tri tedne) 11 točk prednosti pred Webbrom. "Nič se ni spremenilo. Če odstopiš, tekmec dobi 25 točk. Tokrat sta imela smolo Mark in Sebastian, a na zadnjih dveh dirkah se to lahko zgodi meni ali komu drugemu. Ključ za naslov prvaka bo konstantno uvrščanje na stopničke." Španca se je smola držala na začetku sezone, zdaj pa je dobil tretjo dirko na zadnjih štirih VN. "Na zadnjih sedmih dirkah nam gre zelo dobro, a ne smemo pozabiti, da moramo biti na stopničkah tudi na zadnjih dveh."

Dobre točke
Po treh zaporednih dirkah brez stopničk se je nanje vrnil Hamilton. "Dobil sem nekaj dobrih točk. Lahko bi bilo še bolje, a glede na prejšnje dirke se ne smem pritoževati." Predlanski prvak se obtem zaveda, da Red Bull ostaja najhitrejši dirkalnik. "Naredili smo napredek, a vsaj na kvalifikacijah še naprej nismo dovolj dobri. Še naprej bomo pritiskali, saj je prvenstvo še povsem odprto. Nihče si ni mislil, da bosta oba Red Bulla odstopila. Fernando je sicer hiter, a res je še vse odprto." Za Alonsom zaostaja 21 točk.

Kontroliral sem dirko. Ne bi mogel biti boljši. Bolj ali manj smo opravili popoln posel. Nato pa ... A dirka za prvaka je še odprta.
Sebastian Vettel
"Lahko nam uspe"
Dirkača Red Bulla se zavedata, da ni še nič izgubljenega. Vettel zdaj za vodilnim zaostaja 25 točk. "Še vedno nam lahko uspe. Na voljo je še 50 točk. Bilo pa bi mnogo laže, če bi tu zmagal. A takšno je pač življenje. Take stvari se dogajajo. Nam so se letos kar melo preveč pogosto." Razočaranje ni skrival. Prav tako ne Webber, a on je le 11 točk v zaostanku. "Ni pomemben vrstni red, pomembne so le točke. Vse se lahko hitro spremeni." Avstralec je odstopil šele drugič letos in napako priznal. Medtem je petouvrščeni Button z 42 točkami primanjkljaja le še teoretično v računici za naslov. "Zame je prvenstvo, če ne bodo drugi odstopili, bolj ali manj končano. A naslova ne moreš osvojiti, če se udaš. Do konca se bom boril."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.