Šport > Moto športi
31 ogledov

Alonso noč preživel na intenzivni negi

fernando alonso nesreča barcelona mclaren EPA
Fernando Alonso je po trčenju na predsezonskih testiranjih v Barceloni noč preživel na intenzivni negi. Dvakratni svetovni prvak je utrpel lažji pretres možganov.

Dirkača McLarna so po nesreči na dirkališču v katalonski prestolnici odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da nima hujših poškodb, vendar je kljub temu ostal na opazovanju.

McLaren je potrdil, da je z dirkačem, ki je utrpel lažji pretres možganov, vse v najlepšem redu. Tik za Špancem je vozil njegov naslednik pri Ferrariju Sebastian Vettel, ki je hitrost dirkaškega kolega ocenil na 150 km/h, čeprav se je sprva govorilo, da je bila hitrost občutno višja od 200 km/h.

Po pričevanju virov je noč na intenzivni negi po takšni nesreči nekaj običajnega, zato ni razloga za preplah. McLaren, ki ni pojasnil vzroka nesreče, je potrdil, da Španec ni poškodovan in prosto komunicira z okolico.

''Fernandova nesreča je ena tistih nesreč, ki se pripetijo na testiranjih. Na srečo je z njim vse v redu. Utrpel je pretres možganov, zato je moral ostati čez noč. Čeprav dirkalnik ni bil pretirano poškodovan, nas je udarec prisilil v zamuden pregled menjalnika in sistemov pogonske enote. Glede na čas, ki bi ga potrebovali za takšno analizo, smo testiranje sklenili nekaj ur prej,'' je sporočil dirkaški direktor Eric Boullier. Štirikratni svetovni prvak Vettel je nesrečo opisal kot bizarno. ''Hitrost ni bila velika, morda 150 km/h. Potem je zavil v steno. Bilo je čudno,'' je dejal Nemec.

Dirkačev menedžer Luis Garcia Abad je zatrdil, da bo Alonso v prihodnjih dneh spet sedel v dirkalnik. ''Zavračamo špekulacije, da se je pred nesrečo počutil slabo. Dirkalnik je zablokiral, veter je bil zelo močan in odneslo ga je v steno. Fernando je v postelji. Počuti se udobno in sproščeno,'' je zatrdil Abad.

Podrobnosti nesreče so še vedno uganka. Nekateri namigujejo, da naj bi Alonso izgubil zavest, ker je vdihnil paro poškodovane baterije, spet drugi trdijo, da je del sprednjega krilca blokiral volan. Ena od teorij je tudi ta, da naj bi Španca stresla elektrika baterije v pogonskem sklopu. Več bo jasnega v prihodnjih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.