Šport > Moto športi
20 ogledov

Alonso po upokojitvi ne bo spremljal F1

fernando alonso EPA
Fernando Alonso je na prizorišču tretje preizkušnje v letošnji sezoni razkril načrte za svojo prihodnost. Španec je zatrdil, da se bo upokojil pri McLarnu.

Fernando Alonso ima z McLarnom sklenjeno triletno pogdobo z možnostjo podaljšanja, če bosta za to zainteresirana tako španski dirkač kot ekipa iz Wokinga.

Ne glede na to, kako dolgo bo Alonso sedel v McLarnovem bolidu, bo v britanski ekipi zaključil svojo kariero. ''Pri McLarnu sem začel pri treh letih v repliki mojega očeta. Pri McLarnu bom tudi zaključil, in sicer v pravem v formuli ena. To bo tretjina mojega življenja z lepimi izkušnjami, spomini in prijateljstvi,'' je povedal Alonso.

Na vprašanje, ali bo po upokojitvi ostal povezan s formulo ena, je dvakratni svetovni prvak odvrnil: ''Ne verjamem. Po 15, 16, 17 letih, kolikor jih že bo, bom imel dovolj formule ena. Ko se bom upokojil, se bo začelo normalno življenje. Ne vidim se kot šef ekipe oziroma kot nekdo, ki bo spremljal ta šport. Zaprl bom to poglavje svojega življenja.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.