Šport > Moto športi
44 ogledov

"Alonso potrebuje psihiatra"

christian horner EPA
Na tiskovni konferenci v Bahrajnu sta si v lase skočila šef Red Bulla Christian Horner in prvi mož McLarna Zak Brown.

Šef Red Bulla Christian Horner se je na tiskovni konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna v Bahrajnu obregnil ob odločitev Fernanda Alonsa, ki ne bo nastopil na dirki v Monaku, temveč se bo v udeležil dirke Indy 500 v Indianapolisu.

Odločitev dvakratnega svetovnega prvaka je v paddocklu F1 naletela na mešane odzive, najbolj neposredna pa sta bila Lewis Hamilton in Sergio Pérez, ki sta dejala, da zavoljo drugega dirkaškega tekmovanja ne bi zamudila dirke za veliko nagrado. 



Mnenju omenjenih dirkačev se je pridružil tudi šef Red Bulla, ki McLarnu očita, da želi s tem le pomiriti razjarjenega Alonsa, saj je po dveh dirkah nove sezone očitno, da se ekipa iz Wokinga ne more kosati z najboljšimi.

''Težko je za Fernanda. Zak ima problem, saj ima v garaži depresivnega dirkača, ki ga želi motivirati. Prišel je na idejo, da bi ga poslal v Indianapolis. Očitno je res besen, to je najbolj nora dirka, kar sem jih videl. Brez testiranj bo skočil v dirkalnik. Mislim, da bi moral k psihiatru,'' je povedal Horner.

''Ali bi našim dirkačem dopustili kaj takšnega? Ne. To je tako, kot če bi ušel z drugim dekletom in se potem vrnil nazaj. Ni prav. McLarnov pristop je drugačen od našega. Dobro za njih,'' je dodal šef Red Bulla in izzval reakcijo Zaka Browna.

''Fernanda ni strah. Pred dirko bo testiral. Preučuje Indianapolis. Seveda gre za velik izziv, a on si tega želi. Lani je zmagal novinec, kar pa ne pomeni, da imamo kakršnakoli pričakovanja. Mislim, da se je sposoben boriti za vrh,'' je povedal Brown in kasneje z objavo na Twitterju odgovoril na provokacijo šefa Red Bulla. ''Oprosti, Christian, kdo med nami potrebuje psihiatra?'' je pripisal fotografiji iz leta 2006, na kateri Horner skače v bazen po tretjem mestu Davida Coultharda na VN Monaka.

 
Komentarjev 2
  • dusan72 04:07 16.april 2017.

    A samo meni ni jasno ali...? Že par dni berem, da bo Gargamel izpustil dirko, potem pa ga vidim v kvalifikacijah? A na dirki bo pa Gumbek namesto njega dirkal ali kaj? Kr neki. :)

  • wolf.ata 12:33 15.april 2017.

    ja,ima Zak B. kar prav,ko jim ni šlo pa pri Red Bullu so bili vsi krivi,so ta pravi egoisti,ja in za psihiatra je Cristian bolj blizu,ha,ha