Šport > Moto športi
45 ogledov

Alonso pred leti želel zapustiti Ferrari

felipe massa fernando alonso EPA
Nekdanji dirkač Ferrarija Felipe Massa meni, da se po odhodu Fernanda Alonsa obetajo boljši časi za Kimija Räikkönena.

Dvakratni svetovni prvak je ob koncu lanskega leta zapustil Ferrari in se preselil k McLarnu, kjer je dirkal v sezoni 2007. Nekdanji moštveni kolega Felipe Massa razkriva, da je Španec poskušal oditi že pred leti, vendar to ni bilo mogoče.

''Mislim, da je Fernando pred dvema ali tremi leti poskušal zapustiti ekipo, a ni mogel. Lani dirkalnik ni bil dober, rezultatov ni bilo, vendar se je boril in poskušal sprementi ekipo. Znotraj ekipe je prišlo do številnih sprememb in odločili so se, da zamenjajo tudi Alonsa,'' je povedal Massa, ki je s poskočnim konjičkom dirkal od leta 2006 do 2013.

''Z odhodom Fernanda so izgubili fantastičnega dirkača. Zelo je hiter in ve, kako dosegati veliko število točk,'' je dodal Brazilec, ki meni, da bo z odhodom dvakratnega svetovnega prvaka največ pridobil Kimi Räikkönen.

''Ekipa je nova, vendar je ne gre podcenjevati. Sebastian ve, kako zmagovati - osvojil je več naslovov prvaka - in mislim, da se bo Kimi bolje znašel brez Fernanda. Morda se obetajo boljši rezultati. Treba bo počakati,'' je zaključil Massa.

Španec ostaja v bolnišnici

Alonso je po nesreči med testiranji v Barceloni moral v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Dirkačev zastopnik Luis Garcia Abad je potrdil, da je s Špancem vse v najlepšem redu, ni pa jasno, kdaj bo lahko zapustil bolničnico. ''Ne vem, kako dolgo bo moral ostati. Nikamor se nam ne mudi. Ostal bo, dokler mu zdravniško osebje ne bo dovolilo, da odide,'' je povedal Abad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.