Šport > Moto športi
5 ogledov

Alonso pri Ferrariju vsaj do 2016

Fernando Alonso bo s poskočnim konjičem dirkal vsaj do konca sezone 2016. (Foto: Žurnal24 main
Pred peto dirko sezone 2011 formule 1 je Fernando Alondo podaljšal svojo pogodbo s Ferrarijem. Doslej je bila na pogodbi letnica 2012, zdaj je letnica 2016. Povsem zaupa v ekipo iz Maranella.

Fernando Alonso je od leta 2001 v formuli 1 nastopil na 163 VN, zmagal je 26-krat in bil prvak v sezonah 2005 in 2006. S Ferrarijem je lani zmagal petkrat, letos pa bil najboljši tretji.

Iz tabora Ferrarija so sporočili, da je Fernando Alonso, dvakratni prvak z Renaultom, z njihovim moštvom pa lani podprvak in zmagovalec petih dirk, pogodbo podaljšal do konca sezone 2016. "Z veseljem smo obnovili pogodbo z dirkačem, ki je vedno kazal zmagovalno mentaliteto, in to na prav vsakem dirkališču," je dejal predsednik poskočnega konjiča Luca di Montezemolo. "Fernando ima vse potrebne kvalitete, tako tehnične kot sposobnost, da je vodja moštva. Upam, da bomo skupaj osvojili čim več zmag." Drugega dirkača za sezono 2012 Ferrari še nima podpisanega, a Montezemolo je prejšnji teden dejal, da bo Felipe Massa ostal v Maranellu.

"Zelo sem vesel, da smo se dogovorili. Od samega začetka se pri Ferrariju počutim zelo domače. Ekipa mi je postala druga družina," je nekaj klasičnih besed ob tej priložnosti strnil 29-letni dirkač iz Asturie. "Imam največje zaupanje do mož in žena, ki delajo v Maranellu, in v tiste, ki jih vodijo. Torej je jasno, da sem podaljšal pogodbo z ekipo, v kateri si nekega dne želim zaključiti kariero."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.