Šport > Moto športi
11 ogledov

Alonso raztreščil svojega ferrarija

Fernando Alonso Ferrari nesreča
1/5
Reuters
Fernando Alonso je na prostem treningu v Mugellu raztreščil svojega ferrarija. Španca je iz proge odneslo v dvanajstem ovinku, s čimer je poškodoval prednji del dirkalnika. Mehaniki so za popravilo potrebovali kar dve uri. Najhitrejši čas je postavil Sebastian Vettel.

Nesreča je povzročila kar nekaj nevšečnosti italijanski ekipi, saj so želeli dodobra preizkusiti nov izpušni sistem. Poleg novega izpuha si Ferrari obeta boljše rezultate tudi po zaslugi prenovljene bočne stranice.

Na prvem mestu je testiranje končal dirkač Red Bulla Sebastian Vettel, ki je za 67 tisočink sekunde ugnal Romaina Grosjeana v Lotusu. Z manj kot desetinko zaostanka je na tretjem mestu pristal nesrečni Alosno. Prvo peterico sta zaokrožila še Daniel Ricciardo v Torru Rossu in Sergio Perez z Sauberjem. Najbolj zaposlen je bil Heikki Kovalainen, ki je odpeljal kar 62 krogov.

Ferrari je predstavil prve korake k izboljšavi letošnjega dirkalnika, saj se sezona ne odvija po njihovih željah. Tehnični svetovalec Autosporta Gary Anderson meni, da lahko spremembe veliko pripomorejo k boljšim rezultatom ekipe iz Maranella. ''Govorimo o dveh do treh desetinkah na krog,'' je povedal Anderson in dodal, da so z bolj tradicionalno postavitvijo izpušnega sistema naredili korak v pravo smer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.