Šport > Moto športi
14 ogledov

Alonso: ''Še imamo rezerve''

fernando alonso EPA
Španec Fernando Alonso ni skrival navdušenja po zmagi na VN Kitajske, ki za Španca, čigar forma se je nedavno znašla pod drobnogledom, ne bi mogla priti v bolj primernem trenutku. Dirkač Ferrarija je postal tretji zmagovalec v letošnji sezoni in se v boju za naslov prvaka pridružil Sebastianu Vettlu (Red Bull) in Kimiju Räikkönenu (Lotus).

Fernando Alonso (Ferrari) je z dominantno predstavo in brezhibno taktiko dobil dirko za VN Kitajske. Španec je med dirko opravil tri postanke in v cilj pripeljal z dobrimi desetimi sekundami prednosti pred Kimijem Räikkönenom (Lotus). Za Alonsa je bila to že 31. zmaga v karieri in prva po lanskem juliju, ko je slavil na VN Nemčije.

Dvakratni svetovni prvak je bil po zmagi presrečen. ''Fantastična dirka od začetka do konca in brez težav z dirkalnikom,'' je povedal Alonso in dodal: ''Gume so se obnesle bolje, kot smo pričakovali, zato nam je uspelo držati tempo. Počutim se odlično.''

''Po odstopu v Maleziji je bilo čutiti nekaj pritiska, da moramo končati dirko. S prvim in drugim mestom lahko rečem, da je začetek sezone 2013 zelo obetaven. Optimistični smo,'' je dodal Alonso, ki je priznal, da ni vozil povsem na meji zmogljivosti svojega poskočnega konjička. ''V formuli 1 je nemogoče, da ne bi pritiskal, vendar je res, da smo imeli še nekaj rezerve. Upam, da jo bomo izkoristili v Bahrajnu. Želimo si ponovne uvrstitve na stopničke,'' je zaključil Španec.

Mercedes prepočasen

Lewis Hamilton (Mercedes) je dirko začel s prvega startnega položaja, kar pa ni zadostovalo, da bi ponovil lanskoletni dosežek Nica Rosberga (Mercedes). ''Zadovoljen sem s tretjim mestom. Želim si zmagati, vendar nismo tako hitri kot Ferrari ali Lotus,'' je povedal Hamilton in dodal: ''Zavedati se moramo, da bodo ob našem napredku napredovale tudi druge ekipe. Delati moramo dvojne korake in kdo ve, koliko časa nam bo to vzelo. V kvalifikacjiah smo blizu, na dirkah pa ne.''

Vettel: ''Malce sem razočaran''

Sebastian Vettel (Red Bull) je v Šanghaju ostal brez stopničk - dirko je zaradi drugačne taktike začel šele z devetega mesta - vendar je Nemec prepričan, da je bil strategija pravilna. ''Naša taktika je delovala. Vedeli smo, da v prvih krogih ne smemo obtičati v prometu, kar nam ni uspelo. Vozil sem za Nicom in to je slabo za gume,'' je povedal Vettel in priznal, da je bila zmaga nedosegljiva.

mark webber | Avtor: Reuters Reuters
''Ne verjamem. Mislim, da je bil Fernando prehiter. Če bi se dirka na začetku drugače odvijala, bi morda imeli možnost,'' je dodal Nemec, ki je zadnji postanek opravil pet krogov pred koncem dirke. ''Malce sem razočaran,'' je pripomnil Vettel, ki je za tretjim mestom zaostal za pičli dve desetinki. ''Še nekaj ovinkov in že bi lahko kaj poskušal,'' je zaključil dirkač Red Bulla.

Nočna mora Marka Webbra

Osmoljenec preteklega vikenda je zagotovo drugi dirkač Red Bulla, Mark Webber, ki bo želel dirko v Šanghaju čim hitreje pozabiti. Avstralec je startal z zadnjega mesta, saj po končanih kvalifikacijah ni imel dovolj goriva, da bi lahko opravili analizo.

mark webber | Avtor: Reuters Reuters
Dirka se je za Webbra končala še slabše. V 16. krogu je ob poskusu prehitevanja trčil v Jeana-Erica Vergneja (Toro Rosso) in predčasno končal dirko. Komisarji so ga zaradi nespametnega manevra kaznovali s tremi mesti pribitka, ki mu jih bodo prišteli na kvalifikacijah v Bahrajnu. ''Mislim, da me Mark ne bi mogel prehiteti na takšen način in sploh nisem prepričan, če me je hotel prehiteti. Sploh nisem vedel, da je tam,'' je trčenje opisal Vergne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.