Šport > Moto športi
16 ogledov

Alonso se (še) ni odpovedal naslovu

Fernando Alonso v Silverstone na VN VB prihaja poln optimizma. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Fernando Alonso (Ferrari) še ni opustil misli o naslovu. Prepričan je, da bodo naslednje tri dirke v štirih tednih ključne v boju za naslov. Zmaga pred poletnim odmorom je nujna, se strinja Stefano Domenicali.
Zmaga pred poletnim odmorom (op. a.: po dirki prvega avgusta sledi tri tedne brez dirke) bi bila odločilna za prvenstvo, za motivacijo. Ja, res je zelo pomembna. Tak rezultat si tudi zaslužimo. Razvoj tekom sezone je ključen. Mali korak naprej smo naredili že v Valencii. Naslednjega bomo v Sivlerstonu. Nov paket sledi tudi za Nemčijo in nato Madžarsko. Potem pa bomo videli, kje smo.
Stefano Domenicali

Pred nami je nov vikend v znamenju svetovnega prvenstva v nogometu (v nedeljo bo na sporedu finale) in tudi formule 1. Dirkače čaka dirka za VN Velike Britanije v prenovljenem Silverstonu. Španec Fernando Alonso pa je prepričan, da bo ravno na Otoku s Ferrarijem ponovno posegel po najboljših mestih, prav tako pa se še ni odpovedal misli po naslovu svetovnega prvaka. Rdeči so sicer že na prejšnjo dirko v Valencii prišli s številnimi izboljšavami in polni optimizma. Na koncu vikenda pa so bili vsi pri Ferrariju močno razočarani, saj spremembe niso prinesle pričakovanega napredka. Španec je prepričan, da bo v Silverstonu precej drugače in da bo ta dirka prelomnica za njihovo moštvo.

"To je najpomembnejši trenutek sezone, saj bomo v štirih tednih odpeljali tri dirke. Pripravljeni smo, tako tehnološko kot psihično. V Valencii smo že predstavili veliko sprememb, a tudi v Silverstonu in na sledečih dirkah jih bomo. Razvojni program dela s polno paro in menim, da bomo kmalu videli rezultate tega dela. Iz psihološkega vidika smo se študiozno pripravili na naslednje dirke, ki si bodo sledile ena za drugo, tako da moramo celotni čas biti osredotočeni,“ je dejal optimistični Alonso. Že prvi treningi pa bodo pokazali, ali so pri Ferrariju res tako napredovali, da se bodo lahko borili za najvišja mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.