Šport > Moto športi
22 ogledov

Alonso špegal v Lewisov dirkalnik

fernando alonso EPA
Fernando Alonso, lanskoletni zmagovalec dirke za VN Kitajske, si je po koncu kvalifikacij z velikim zanimanjem ogledal dirkalnik Lewisa Hamiltona, ki je bil nepremagljiv na treh od štirih kvalifikacij v letošnji sezoni.

Scuderia Ferrari pod vodstvom novega šefa Marca Mattiaccija po pričakovanjih ni naredila bistvenega napredka. Po ustaljenem kopitu je boljši čas dosegel Fernando Alonso, ki bo startal s petega mesta, medtem ko je Kimi Räikkönen (11. mesto) ostal brez nastopa v finalnem delu kvalifikacij in bo dirko začel iz šeste startne vrste.

''Nekatere novosti, ki smo jih prinesli s seboj, potrjujejo, da smo na pravi poti. Vemo, da ni dovolj, a to je prvi korak,'' je povedal Alonso, ki je zaostal za obema Mercedesoma in Red Bulloma. ''Zavedamo se, da je Mercedes v suhih pogojih nedosegljiv, vendar upam, da za Red Bullom ne zaostajamo veliko. Ne vem, če smo lahko hitrejši od njih, vendar upam, da ne bomo spet zaostali 30 sekund,'' je dodal dvakratni svetovni prvak. Alonso je po koncu kvalifikacij izkoristil priložnost in pošpegal v dirkalnik Lewisa Hamiltona.

Räikkönen je imel veliko težav že na prvem prostem treningu, ko je odpeljal samo en krog, pomanjkanje kilometrine pa je terjalo svoj davek na sobotnih kvalifikacijah. Finec letos na dirki še ni premagal Alonsa, čeprav se je pred začetkom sezone napovedovalo napet interni obračun dveh nekdanjih svetovnih prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.