Šport > Moto športi
22 ogledov

Audi kmalu v formuli 1?

audi zaščitni znak logo brand EPA
V zadnjih dneh je v svetu formule 1 zaokrožila novica, da se na vstop v tekmovanje pripravlja eden od nemških avtomobilističnih športnih velikanov, tovarna Audi.

Audi naj bi v elitno tekmovanje avtomobilskega športa vstopil leta 2018, a so medtem iz Ingolstadta že sporočili, da gre zgolj za špekulacije.

Audi ima v avtomobilskem športu veliko uspeha predvsem v nemškem prvenstvu DTM in na vzdržljivostnih dirkah, predvsem v prestižnem Le Mansu. Zdaj naj bi se spogledoval še s formulo 1. V Nemčiji so nekateri mediji poročali, da bo v prihodnje pozornost veljala le formuli 1, druga tekmovanja pa bodo postavili na stranski tir.

Nemška tovarna se je odzvala le z zapisom, da so takšni namigi zgolj špekulacije, informacij na to temo pa ne bodo več komentirali. Teorijo selitve Audija v formulo 1 so sicer najbolj razvili pri časniku Auto Bild, kjer so zapisali, da bo vodja ekipe nekdanji Ferrarijev prvi mož stroke Stefano Domenicali, kot pokrovitelja pa omenjali Red Bull, ki ima zdaj v formuli 1 svojo ekipo. Časnik je poudaril, da pri vsej stvari manjka le še "nekaj podpisov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.