Šport > Moto športi
14 ogledov

Avstralci bodo vrnili denar od stav na Webbra

formula 1 malezija webber vettel EPA
Eden od avstralskih ponudnikov športnih stav bo vrnil vložke na zmago Marka Webbra na nedeljski dirki formule 1 za VN Malezije. V stavnici so potezo poimenovali kar "Pravično vračilo". "To, da se Sebastian Vettel ne zna držati niti preprostih navodil, ni krivda Marka," so v sporočilu za javnost zapisali na stavnici.

Sebastian Vettel je na nedeljski dirki po zelo tveganem manevru prehitel moštvenega kolego pri Red Bullu, Marka Webbra, čeprav je iz boksov prejel drugačno navodilo. Po dirki se je nemški trikratni svetovni prvak sicer opravičil Avstralcu, a so v moštvu Red Bulla že napovedali resne pogovore o zapletu.

V moštvu so zaradi zapleta zelo zaskrbljeni, saj sta imela Vettel in Webber v preteklosti že precej dvobojev. Zdaj je Vettel vnovič načel medsebojno zaupanje med voznikoma in znotraj ekipe. Zanimivo bo videti, koliko bo Webber na drugih dirkah zdaj pripravljen pomagati Nemcu, saj se 36-letnemu Avstralcu po sezoni izteče pogodba z Red Bullom.

"Midva že ima skupno zgodbo in zgodovino, a bolje je, da ne rečem nič več o tem," je bil po dirki pomenljiv Avstralec. Gre za nesrečo iz leta 2010, ki jo je po prav tako ostrem prehitevalnem poskusu zakrivil Nemec. Na srečo za Red Bull je pred dirko na Kitajskem kar tri tedne časa, da v ekipi zgladijo nastale spore.

 

Komentarjev 1
  • Merkava4 15:14 25.marec 2013.

    Predlagam Avstralcem dan žalovanja v znak "samo" drugega mesta njihovega otročaja...