Šport > Moto športi
19 ogledov

"Bahrajn bo bržkone odpovedan"

Fota je v pismu Fii in Ecclestonu zapisala, da letos nočejo v Bahrajn. (Foto: Re Žurnal24 main
Združenje moštev formule 1 (Fota) je poslalo pismo Bernieju Ecclestonu in na sedež Fie, da 30. oktobra ne želijo na VN Bahrajna. Odziv Ecclestona: dirka bo najverjetneje odpovedana!

Moštva so kar 36 ur usklajevala svoje stališče do vrnitve VN Bahrajna na koledar dirk že v tej sezoni in posledičnega podaljšanja prvenstva do 11. decembra, ko bi bila VN Indije finalna dirka. Po pričakovanjih so spremembi izrekli ne, poroča Autosport. Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) in Bernie Ecclestone so že pred prejemom pisma stopili koraj nazaj in pustili odprto možnost, da dirke morda vendarle ne bo.

Oglasil pa se je tudi predsednik španske avtomobilistične zveze Carlos Gracia, ki ga je Fia poslala v Bahrajn, da bi ocenil tamkajšnji položaj. Ta je v poročilu zapisal, da je v državi mirno in se VN zato lahko vrne na koledar. Nekdanji predsednik Fie Max Mosley je Gracio izdal, češ da ne govori niti angleško niti arabsko in torej ni bil najprimernejši človek za ogled položaja v Bahrajnu. Gracia svojo odločitev sicer zagovarja: "Govorim lahko le o tem, kar sem videl. Imel sem uradne razgovore in obiske, poleg tega pa sem se sprehajal po ulicah, bil sem v nakupovalnih središčih in sem se povsod počutil povsem varno. Ljudje so normalno delali." Skupine v podporo človekovim pravicah trdijo, da je v državi vse prej kot varno.

Bernie Ecclestone je v odziv na pismo Fote to sredo sporočil: "Upajmo, da bo v Bahrajnu kmalu mir in se bomo tja lahko vrnili, a letos očitno še ne. Koledarja ne moremo spremeniti brez soglasja ekip. To je dejstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.