Šport > Moto športi
21 ogledov

Barcelona pravi pokazatelj razmerja moči

lewis hamilton EPA
Paddy Lowe, izvršni direktor Mercedesa, je prepričan, da bo dirka za VN Španije pravi pokazatelj, kolikšna je dejanska prednost srebrnih pred ostalimi moštvi v paddocku formule ena.

Karavana formule ena se je preselila v Barcelono, kjer bo na sporedu peta dirka v letošnji sezoni. Prva preizkušnja na evropskih tleh bo dober pokazatelj razmerja moči za nadaljevanje sezone, saj so imele ekipe pred dirko v katalonski prestolnici na voljo nekoliko daljši premor.

Mercedes je zmagal na vseh štirih preteklih dirkah v letu 2014, nihče od konkurentov pa se srebrnim ni uspel približati na manj kot 20 sekund zaostanka. V Avstraliji se je na najvišjo stopničko povzpel Nico Rosberg, v Maleziji, Bahrajnu in na Kitajskem pa je tri zmage zapored nanizal Lewis Hamilton. Nekdanji svetovni prvak ima po zaslugi odstopa v Melbournu še vedno štiri točke zaostanka za moštvenim kolegom, ki letos še ni bil uvrščen nižje od drugega mesta.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.