Šport > Moto športi
45 ogledov

Barredi Bortu deseta etapa, Stanovnik 33

Joan Barreda Bort Marc Coma Cyril Despres Reuters
Na deseti etapi vzdržljivostnega relija Dakar od Iquiqueja do Antofagaste v Čilu je zmagal Španec Joan Barreda Bort (Honda). Slovenski tekmovalec Miran Stanovnik (KTM) je bil po neuradnih podatkih 33.

Barreda Bort je za osem minut prehitel Portugalca Helderja Rodriguesa (Honda), tretji je bil Francoz Cyril Despres (Yamaha) z 9:40 minute zaostanka. Na 688 km dolgi etapi, na kateri je bilo 631 km hitrostnih preizkušenj, je Stanovnik zaostal 57 minut. Skupno je prvi Španec Marc Coma (KTM), s 44 minutami prednosti pred Barredo Bortom, tretji je Španec Jordi Viladoms (KTM). Stanovnik zaostaja devet ur in 19 minut in je 29.

Deseta etapa pa je bila na letošnjem Dakarju zadnja za nekdanjega svetovnega prvaka v reliju Španca Carlosa Sainza. Zmagovalec vzdržljivostnega relija Dakar iz leta 2010 se je v današnji nesreči poškodoval in so ga morali prepeljati v bolnišnico, njegov dirkalnik SMG Buggy pa je tako poškodovan, da Sainz ne bi mogel nadaljevati dirke, tudi če se ne bi poškodoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.