Šport > Moto športi
60 ogledov

Bautista najhitrejši, Rossi s padcem deseti

rossi silverstone moto gp kvalifikacije Reuters
Španec Alvaro Bautista (Honda) bo začel nedeljsko dirko Moto GP za VN Velike Britanije iz najboljšega startnega položaja. Bautista si je v Silverstonu privozil prvi "pole position" v najmočnejšem razredu, za njim pa sta se uvrstila Američan Ben Spies (Yamaha) in Avstralec Casey Stoner (Honda).

Za aktualnim svetovnim prvakom Caseyem Stonerjem se je uvrstil vodilni v skupnem seštevku, Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), iz petega startnega položaja pa bo začel njegov rojak Dani Pedrosa (Honda). Večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Ducati) je prišel do desetega mesta v kvalifikacijah, potem ko je enkrat tudi padel.

V moto2 je do najboljšega startnega položaja prišel Španec Pol Espargaro, za njim bo startal Italijan Andrea Iannone, iz tretjega položaja pa Britanec Scott Redding (vsi Honda).

V razredu moto3 je bil najhitrejši Španec Maverick Vinales, drugi je bil njegov rojak Efren Vazquez (oba FTR Honda), tretji pa Francoz Alexis Masbou (Honda).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.