Šport > Moto športi
21 ogledov

Berger: "Prvak bo Vettel"

Vettel za Hamiltonom zaostaja šest, za Webbrom pa deset točk. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji uspešni dirkač v formuli 1 Avstrijec Gerhard Berger verjame, da bo novi svetovni prvak letos postal dirkač Red Bulla Sebastian Vettel. Istega mnenja je tudi legendarni Niki Lauda.
In kdo je favorit trikratnega prvaka Nikija Laude? "Teoretično Sebastian Vettel, a bo moral svojo hitrost realizirati v zmage."

Čeprav je Sebastian Vettel (Red Bull Renault) po 12 od 19 dirk v skupnem seštevku šele tretji, pa bo 23-letni Nemec po mnenju Gerharda Bergerja do konca prvenstva prehitel trenutno drugouvrščenega Britanca Lewisa Hamiltona (McLaren) in vodečega moštvenega kolega Avstralca Marka Webbra, ki ima deset točk več.

"Red Bull ima s Sebastianom in Markom dva odlična dirkača. Oba sta zmožna osvojiti zmage na vseh preostalih dirkah. Oba lahko postaneta svetovna prvaka. Prednost vseeno dajem Vettlu, ki je bolj konstanten voznik," je za Sport Bild dejal 50-letni Berger. Avstrijec je z Vettlom povezan, saj je prav mladi Nemec ekipi Toro Rosso, katere lastnik je bil Berger, privozil edino zmago. Nekdanji voznik Benettona, Ferrarija in McLarna meni, da Vettla številne napake, ki jih je storil med sezono, ne bodo stale naslova.

"Vettel se še uči. To ga bo naredilo še močnejšega," je zaključil Berger, ki je v svoji karieri dirkača formule 1 zbral deset zmag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.