Šport > Moto športi
19 ogledov

Bianchi se je bal Schumijeve usode

Nesreča Bianchija EPA
Oče francoskega dirkača Julesa Bianchija je z vsakim dnem manj optimističen, da bo njegov sin kdajkoli okreval po hudi nesreči na lanskoletni dirki za VN Japonske.

Od nesreče Julesa Bianchija je minilo že več kot devet mesecev, francoski dirkač pa je še vedno v komi. Oče Philippe je v pogovoru s francoskimi mediji razkril, da zdravstveno stanje 25-letnega mladeniča že nekaj mesecev ostaja enako, zato upanja, da bo kdajkoli povsem okreval, skorajda ni več.

philippe bianchi | Avtor: EPA EPA
''V prvih šestih mesecih mora priti do določenega napredka. Minilo je devet mesecev in Jules se še vedno ni prebudil,'' je povedal Philippe in dodal: ''Nisem več tako optimističen, kot sem bil dva, tri mesece po nesreči, ko smo lahko upali na večji napredek.''

Bianchi se je poškodoval v 43. krogu VN Japonske (2014), ko ga je pri hitrosti več kot 200 km/h odneslo s steze, nato pa je silovito trčil v avto-dvigalo ob progi.

Philippe je razkril, da sta se pred tragičnim dogodkom s sinom večkrat pogovarjala o nesreči Michaela Schumacherja, ki je pri padcu med smučanjem v francoskem Meribelu prav tako utrpel hude poškodbe glave.

''Če bi Jules imel velik hendikep, sem prepričan, da si tega ne bi želel. Pogovarjala sva se o tem. Povedal mi je, da bi, če bi se mu zgodila podobna nesreča kot Schumacherju, ki bi imela za posledico manjši hendikep, kot je na primer, da ne bi mogel dirkati, zelo težko živel naprej. Dirkanje je njegovo življenje,'' je povedal Philippe.

Bianchi se je Marussii pridružil leta 2013 in nastopil na 34 dirkah za veliko nagrado. Lanskoletno dirko za VN Monaka je končal na devetem mestu in osvojil prve točke v zgodovini ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.