Šport > Moto športi
25 ogledov

''Bizarna'' odločitev Lewisa Hamiltona

hamilton rosberg EPA
Nekdanji britanski dirkač Derek Warwick je šokiran nad odločitvijo Lewisa Hamilton, ki se je po dirki za VN Avstrije odpovedal testiranju na Red Bull Ringu.

Predsednika britanskega dirkaškega kluba (BRDC), ki je na položaju nasledil nekdanjega svetovnega prvaka Damona Hilla, je presenetila odločitev rojaka, da izpusti testiranje v Avstriji in raje odpotuje v kneževino, kjer se je družil z glasbenikom Pharrellom Williamsom.

Mercedes je z objavo na družabnih omrežjih potrdil, da bi se Hamilton moral udeležiti testiranja, vendar se je sam odpovedal možnosti za nabiranje dodatne kilometrine.

Britanec, ki je manjkal že na medsezonskih testiranjih v Barceloni, je s tem razočaral rojaka, še posebej zato, ker se mu je Rosberg z zmago na Red Bull Ringu približal na vsega deset točk zaostanka.

''V Avstriji je bil počasnejši cel konec tedna. Slabo je startal. Jaz bi želel trenirati start in poskrbeti, da bo na VN Velike Britanije vse v redu s sklopko,'' je za Sky Sports povedal Wawrick in dodal: ''Zdi se mi bizarno, da je zavrnil ekipo in odšel v Monaco, da bi družil s komerkoli pač že. Kot dirkač bi moral izkoristiti vsako sekundo v dirkalniku. Če ne zaradi drugega, že zato, da bi to preprečil drugemu dirkaču. To se mi zdi povsem logično.''

Rosberg je za razliko od moštvenega kolega ostal na prizorišču osme letošnje dirke in v sredo odpeljal 117 krogov. Nemec je priznal, da je pridobil nekaj pomembnih informacij, a zanikal, da bo imel zaradi tega prednost pred Hamiltonom.

Po osmih dirkah je v vodstvu aktualni svetovni prvak (169 točk), sledijo pa Rosberg (159), Sebastian Vettel (120), Kimi Räikkönen (72) in Valtter Bottas (67).

Sezone formule ena se bo nadaljevala v Silverstonu, kjer bo 5. julija na sporedu VN Velike Britanije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.