Šport > Moto športi
16 ogledov

Bo Button zamenjal Masso?

Jenson Button je kot otrok sanjal, da bo nekoč dirkal za Ferrari. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zdi se, da Felipe Massa nima svetle prihodnosti pri Ferrariju. V javnosti pa se že pojavljajo imena dirkačev, ki bi Brazilca lahko zamenjali pri poskočnem konjiču. Med njimi se je znašel tudi Jenson Button.

Čeprav letošnja sezona formule 1 ni še niti na polovici, so po paddocku že krožile novice o morebitnih prestopih pred naslednjo sezono. V zadnjem času je najbolj "vroč" drugi sedež pri Ferrariju, saj je jasno, da pri Scuderii niso zadovoljni z dosežki Felipeja Masse. Brazilec je na prvih šestih dirkah zbral 24 točk, kar je občutno manj od moštvenega kolega Fernanda Alonsa (69).

Po številnih imenih (med njimi se je znašel tudi Lewis Hamilton), ki so krožila v javnosti, se je na "listi" dirkačev, ki bi Brazilca lahko zamenjali pri ekipi iz Maranella, znašel tudi Jenson Button. Britanec je pred časom sicer dejal, da bi kariero rad zaključil pri McLarnu. "Kot otrok sem fantaziral, da vozim za rdeče moštvo. Prav tako goreče sem si želel sesti tudi v legendarne McLarnove in Williamsove dirkalnike. Tisto, kar se je takrat zdelo težko uresničljivo, sem uspel uresničiti – nastopal sem za dve ekipi iz sanj," je dejal Button in nadaljeval: "Na listi je očitno ostal samo še Ferrari. Osvojil sem naslov svetovnega prvaka in zelo rad bi to ponovil. Vendar pa ne razmišljam toliko vnaprej, da bi lahko govoril o prihodnjih ali sedanjih moštvih. Jaz nimam načrtov niti za naslednji dan."

Button je tudi na zadnje vprašanje, če bi bil zaskrbljen, da bi pri Ferrariju vozil skupaj z Alonsom, odgovoril v diplomatskem slogu. "Ne skrbijo me moji moštveni kolegi, niti najmanj. To je izziv, ki se ga veselim in je del našega posla. Vsak od nas ima dobre in slabe stvari in zanimivo jih je poiskati. Seveda pa za zdaj ne razmišljam o stvareh, kot so prestopi," je zaključil Jenson Button. Iskanje Massovega naslednika pa se nadaljuje …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.