Šport > Moto športi
30 ogledov

Bo Lotus kmalu Caterham?

S superlahkimi avtomobili Caterham danes dirka prek tisoč dirkačev po vsem svetu Žurnal24 main
Tony Fernandes, lastnik ekipe F1 Lotus, naj bi naslednji teden objavil, da je kupil proizvajalca športnih avtomobilov, Caterham. Če bo izgubil pravico za ime Lotus, bi moštvo lahko preimenoval v Caterham.

Malezijska ekipa formule 1 Lotus bo naslednji teden objavila "neverjetno navdušujočo novico za prihodnost ekipe", kot so zapisali v vabilu novinarjem na dogodek, ki se bo v sredo zgodil v Angliji na letališču Duxford. Za kaj gre, niso želeli pojasniti, niti komentirati navajanja Sky Newsa in autosporta. Slednja pišeta, da namerava lastnik ekipe Lotus Tony Fernandes prevzeti britanskega proizvajalca športnih avtomobilov Caterham, ki izdeluje naslednika legendarnega Lotusa Seven, ki ga je v 50. letih oblikoval Colin Chapman.

Heikki Kovalainen (Lotus) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

S tem bi Fernandes dobil možnost, da v Caterham preimenuje svoje moštvo, če londonsko vrhovno sodišče v sporu o lastništvu imena Lotusa z angleško-francosko ekipo Lotus Renault presodi v prid slednjim. Sodba je predvidena maja. Spomnimo: Fernandes, tudi lastnik letalske družbe AirAsia in Protona, je lani ustanovljeno ekipo poimenoval Lotus; pravice za to ime ima Proton; a letos je Lotus Cars (angleško podjetje, ki izdeluje te legendarne avtomobile) postal pokrovitelj in solastnik ekipe Renault in moštvo preimenoval v Lotus Renault. Ker tudi malezijski Lotus letos uporablja Renaultove motorje, je tako prišlo do velike zmede (Žurnal24 tako kot večina svetovnih medijev za zdaj za malezijsko ekipo uporablja ime Lotus, za angleško-francosko pa Renault).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.