Šport > Moto športi
17 ogledov

Bo Schumi boljši? "Ne bo," meni Lewis.

Hamilton pojasnjuje, kdo so Senna, Prost in kdo pivska firma današnje F1. (Foto: Žurnal24 main
"Osebno mislim, da ne bo veliko drugače kot lani," o formi Michaela Schumacherja v novi sezoni pove Lewis Hamilton. Jenson Button je bolj previden: "Mislim, da bo Mercedes letos konkurenčen."
Poglejte novega McLarna (MP4-26) ob blizu. Tukaj. Ampak: "Opozarjamo vas, niste še videli vsega. Jasno je, da vam in tekmecem nismo pokazali še vsega," je na petkovi predstavitvi dejal vodja angleškega moštva Martin Whitmarsh.

Lewis Hamilton (McLaren) se ne strinja s Fernandom Alonsom (Ferrari), ki je pred časom dejal, da bo Michael Schumacher (Mercedes) glavni tekmec za prvaka v novi sezoni formule 1. "Ne bom povedal, kaj si mislim o Schumacherju," je sprva na vprašanje o Schumacherjevih možnostih dejal 26-letni prvak iz sezone 2008. Ko pa so malo podrezali vanj, je vendarle povedal nekaj več: "Je sedemkratni prvak in zato se pričakuje, da bo v optimalni formi. Seveda, če bo to želel biti, če bo imel dober dirkalnik, in če je njegova ekipa pozimi dobro delala. Osebno mislim, da ne bo veliko drugače kot lani, a Michael nas je že postavil na laž," je o 16 let starejšem nemškem dirkaču dejal Britanec.

Jenson Button (McLaren), ki je v sezoni 2008 z ekipo Brawn (predhodnico Mercedesa) postal svetovni prvak, je bolj previden: "Mislim, da bo Mercedes letos konkurenčen. Z Rossom Brawnom na čelu bodo naredili dober dirkalnik in dali Nicu Rosbergu in Schumacherju priložnost za dobre rezultate. Zagotovo so ekipa, ki se bo letos borila za zmage. Ko Michael dobi dirkalnik, ki mu ustreza, je konkurenčen."

Lewis se ne boji
Kdo pa bo potem največji Hamiltonov rival v najdaljši sezoni formule 1 v zgodovini? "Ne bi izpostavil enega samega dirkača, saj nas bo letos na startu pet prvakov. Pa tudi nekaj drugih dirkačev lahko osvoji prvenstvo. Jaz bi bil rad prvak, moja ekipa bi bila rada prvak in še marsikdo drug,“ pove Lewis, ki pa se tekmecev ne boji. "Nikakor se jih ne bojim. Vem, da lahko premagam kogarkoli. Prav nič me ne skrbi. Edina skrb je, da ne bi imel dobrega dirkalnika, s katerim se ne bi mogel boriti." Prvi vtis, kako dober je MP4-26, bomo dobili po 10. februarju, ko ga bodo prvič preizkusili na testiranjih v Jerezu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.