Šport > Moto športi
14 ogledov

Bodo Formulo 1 prodali lastniku Miami Dolphins in Katarju?

Formula 1, VN Avstrije EPA
Za dirkalni šport, ki se je znašel v večjih težavah, se naj bi zanimal Stephen Ross, lastnik ekipe ameriškega nogometa Miami Dolphins, in Qatar Sports Investments, ki so pred nekaj leti že kupili nogometni klub Paris Saint Germain. Skupno naj bi plačali pet milijard funtov, kar je sedem miljard evrov.

Formula 1 se je znašla v težavah, finančnih in ideoloških. Dirke niso več dovolj zanimive, obiskovalcev je vedno manj in tudi gledanost peša. Sedaj naj bi večinski lastnik CVC Capital Partners razmišljal o prodaji Formule 1, piše britanski časopis Financial Times.

Ponudnika Stephen Ross, lastnik ekipe ameriškega nogometa Miami Dolphins, in Qatar Sports Investments, ki so pred nekaj leti že kupili nogometni klub Paris Saint Germain, naj bi ponudila pet milijard funtov (sedem milijard evrov) za večinski delež Formule 1. Bernie Ecclestone, 85-letni "kralj“ Formule 1, se je tudi odločil za prodajo svojih deležev, komu jih bo prodal, pa Britanec še ni razkril.

Ecclestone je med Veliko nagrado Avstrije nekajkrat Formulo 1 označil kot "sranje“. V športu deluje že več kot štiri desetletja, večino časa kot izvršni direktor. Lastnik ekipe Red Bull in Toro Ross Dietrich Mateschitz pa je med dirko v Spielbergu zagrozil, da bo svoji ekipi umaknil iz dirkalnega športa, če se razmere ne bodo izboljšale.

Tudi ostale ekipe naj bi bile nezadovoljne nad gospodarjenjem CVC. V zadnjem letu naj bi podjetje ustvarilo okoli 1,5 milijard funtov, a so le skromen delež vložili v Formulo 1. Z izjemo velikih in slovitih ekip, se večina ekip bori za obstanek. Podpredsednik ekipe Force India Bob Fernley je povedal za Guardian, da je CVC najhujše, kar se je zgodilo Formuli 1.  

Komentarjev 1
  • Sandi 13:36 24.junij 2015.

    Skrajno nezanimive dirke - tekma odločena v prvem ovinku. Katastrofa.