Šport > Moto športi
52 ogledov

Boj za mojstre aerodinamike

Vettel Red Bull VN Malezije Malezija trening Sepang formula 1 EPA
Moštvi Red Bull in McLaren se v pravnem obračunu dajeta za usluge inženirja Dana Fallowsa.

Red Bull je moštvo, ki v formuli ena v zadnjih letih velja za ekipo, katere mojstri aerodinamike so neprekosljivi. Vodilni mojster Adrian Newey je nezamenljiv v moštvu štirikratnega zaporednega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, velik boj pa se odvija za usluge njegovih podrejenih. Medtem ko je že znano, da se bo pred prihodnjo sezono k McLarnu preselil Peter Prodromou, ki je v britanskem moštvu deloval že med letoma 1991 in 2006, pa ni nič znanega, za koga bi pravzaprav moral delati Dan Fallows.

Še lani inženir Red Bulla je januarja podpisal pogodbo z McLarnom, zatem pa prejel na mizo precej mamljivejšo ponudbo Avstrijcev z novim nazivom, ki jo je – kot kaže – sprejel, saj je v teh dneh znova poprijel za delo. Britanci sedaj vztrajajo, da so s Fallowsom sklenili veljavno pogodbo, ki jo mora slednji spoštovati, pri Red Bullu pa trdijo, da si je vzel le kratek premor, preden je nastopil svojo novo službo pri moštvu, in bodo po pravni poti zahtevali, da Fallows začne izpolnjevati pogodbene obveznosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.